Sinéad O'Connor s-a convertit la Islam! Cum se numește acum artista de origine irlandeză

Publicat pe de Oana Pantazi

În anii ’90, artista irlandeză cu look inconfundabil datorită ochilor săi mari, de căprioară, și capului ras aproape la zero, era pe culmile succesului și avea milioane de fani. Au urmat depresia, episoadele suicidare și strigătele disperate de ajutor. Acum, artista spune că și-a găsit chemarea – Sinéad O’Connor s-a convertit la Islam!

În 2013, artista încă era pe linia de plutire.

În 2013, artista încă era pe linia de plutire.

Vestea că Sinéad O’Connor s-a convertit la Islam a luat pe toată lumea prin surprindere, iar asta la doar câteva luni după ce, într-o stare jalnică și aproape de nerecunoscut, aceasta posta pe contul său de Facebook un clip tulburător, de 12 minute, în care spunea că trăiește într-un motel modest din New Jersey, unde camera este 70$ pe noapte, că are gânduri suicidare și că se simte foarte singură…

În timpul tulburătoarei confesiuni video postate pe Facebook

În timpul tulburătoarei confesiuni video postate pe Facebook

„Boala mintală e ca drogurile'…

Vreau ca toată lumea să știe cum e, de aceea fac acest video. Boala mintală e ca drogurile, puțin îi pasă cine ești tu, dar și mai rău decât asta este stigmatul, care, la fel, nu ține cont cine ești. Brusc, toți oamenii care se presupune că ar trebui să te iubească și să aibă grijă de tine te tratează ca pe un rahat. E ca o vânătoare de vrăjitoare'. Sinead fusese diagnosticată cu tulburare bipolară încă din anul 2003 și s-a luptat mai mulți ani cu o depresie severă, așa că fanii ei au luat foarte în serios filmulețul și au încercat să o încurajeze pe artistă.

Fotografia de pe contul de Twitter al fostei Sinnead, actuală Shuhada'

Fotografia de pe contul de Twitter al fostei Sinnead, actuală Shuhada’

 Sinéad O’Connor a primit numele Shuhada

După multe luni de absență din atenția publicului, artista de origine irlandeză a reușit să-și uimească fanii. Sinéad O’Connor s-a convertit la Islam și are o explicație cât se poate de pertinentă, din punctul ei de vedere, pentru alegerea făcută: „Postarea e pentru a anunța că sunt mândră că am devenit musulmană. Asta e concluzia firească a oricărei călătorii teologice. Toate studiile din scriptură duc spre Islam. Ceea ce face ca toate celelalte scripturi să devină redundante. Mi se va da un nume nou. Voi fi Shuhada', a scris artista pe contul de Twitter.

Artista a fost primită cu brațele deschise de musulmani

Shuhada înseamnă martiri în limba arabă, iar Sinéad O’Connor este foarte mândră de noul ei nume. Artista a postat deja un filmuleț în care cântă Azan, chemarea islamică la rugăciune, iar profilul ei de pe Twitter are drept poză logoul Nike alături de îndemnul „Poartă hijab (n.r. – vălul islamic), fă-o!”. Evident, alegerea ei a iscat o mulțime de controverse în mediul online, dar și remarci anti-islamice însă Sinéad fost primită cu brațele deschise de către musulmani, care au asigurat-o că are… 1,7 miliarde de frați și surori acum! Rămâne de văzut dacă Allah va reuși să o scape de tulburarea bipolară de care suferă…

Foto: Hepta, Northfoto, Twitter

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter