Spitalul de copii ”Sf. Maria” din Iasi are urgenta nevoie de renovare

Publicat pe

De Sfanta Maria, Fundatia Scheherazade a lansat un proiect ambitios de renovare a spitalului de copii "Sf. Maria" din Iasi, aflat in prezent intr-o stare critica de functionare. Proiectul, intitulat „Copiii fac bine”, se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.
 

Construit in 1970 prin fuziunea tuturor unitatilor pediatrice din Iasi, spitalul „Sf. Maria” este cel mai important spital din regiunea de Nord-Est a tarii si necesita in prezent lucrari urgente de renovare si modernizare, peste 60.000 de copii intre 0 si 18 ani fiind tratati anual in aceasta unitate medicala. In acest moment, in spitalul de copii din Iasi exista sectii aflate intr-un stadiu avansat de degradare, atat din punct de vedere architectural, cat si sanitar, electric si termic. Sectoarele care necesita interventii urgente sunt: Clinica de Chirurgie Pediatrica I si Sectorul Septic, precum si Clinica de Pediatrie generala IV si Bucataria Dietetica, insumand o suprafata totala de 1.800 de metri patrati. In aceste sectoare sunt tratati anual peste 8.000 de copii de catre 100 de cadre medicale.

 

Wajiha Haris – Presedinte Fundatia Scheherazade

 

„Prin proiectul Copiii fac bine ne propunem sa oferim copiilor din Nord-Estul Romaniei un spital modern in care sa poata beneficia de cele mai bune tratamente. Este cel de-al doilea mare proiect al nostru dupa renovarea spitalului de copii Marie Curie din Bucuresti si suntem increzatori ca vom avea un sprijin valoros din partea autoritatilor, a personalitatilor publice, a organizatiilor private, a institutiilor mass-media, cat si a cetatenilor pentru a finaliza cu succes si renovarea acestui spital de copii din Romania,' a afirmat Wajiha Haris, presedintele Fundatiei Scheherazade.

„Multumim Fundatiei Scheherazade pentru intentia nobila de a sustine renovarea spitalului Sf. Maria din Iasi. Sper din tot sufletul in succesul acestei actiuni menite sa schimbe in bine ce este in jurul nostru si sa arate frumosul din inimile celor ce pot ajuta copiii spitalizati,' a afirmat dr. Valentin Munteanu, managerul spitalului Sf. Maria din Iasi.

Dr Valentin Munteanu – Manager Sf Maria Iasi

 

Fundatia Scheherazade va demara o campanie de comunicare a proiectului „Copiii fac bine', care va include TV, print, online, radio si OOH. In perioada 8 septembrie – 15 noiembrie 2011, toti cetatenii care vor sa faca o donatie de 2 euro pentru a contribui la reabilitarea spitalului „Sf. Maria' din Iasi pot trimite un SMS la numarul 879, disponibil in retelele de telefonie mobila Orange, Vodafone si Cosmote, sms pentru care nu se va percepe TVA.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter