Ştefan Hruşcă se judecă de 5 ani cu Google şi Apple. Ce pierderi are artistul

Publicat pe

Ştefan Hruşcă a decis să acţioneze în instanţă giganţii tehnologiei Google şi Apple. Ştefan Hruşcă reclamă publicarea pe mai multe canale a melodiilor sale, astfel ele putând fi ascultate fără ca lui să-i revină drepturile băneşti cuvenite.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Acum cinci ani, Ștefan Hrușcă, în calitate de reclamant, i-a chemat în fața magistraților de la Tribunalul București pe reprezentanții mai multor companii, printre care giganții tehnologiei americane Google și Apple, dar și una dintre cele mai cunoscute mărci românești în domeniul muzical, Electrecord.

Ştefan Hruşcă se judecă de 5 ani cu Google şi Apple. Ce pierderi are artistulŞtefan Hruşcă se judecă de 5 ani cu Google şi Apple. Ce pierderi are artistul

Motivul pentru care celebrul cântăreț i-a chemat în fața judecătorilor pe pârâții Google și Apple este legat de nemulțumirea lui Hrușcă cu privire la respectarea proprietății intelectuale, speța deschisă acum cinci ani fiind în categoria 'drept de autor şi drepturi conexe'.

Ştefan Hruşcă se judecă de 5 ani cu Google şi Apple

Ştefan Hruşcă reclamă publicarea pe mai multe canale a melodiilor sale, astfel ele putând fi ascultate fără ca lui să-i revină drepturile băneşti cuvenite, asta în timp ce platformele pe care Google sau Apple le administrează, cum ar fi Youtube, nu fac nimic pentru a împiedica această practică.

Procesul, deschis în 2017, a avut parte de câteva amânări și suspendarea procesului în perioada stării de urgență din 2020, din România. Cu toate acestea, până acum, Ștefan Hrușcă a obținut câteva mici victorii, 'de etapă' în lupta sa cu două dintre cele mai mari companii din lume, potrivit Fanatik.

Ștefan Hrușcă a reușit să obțină de la judecători încuviințarea cererilor pe care le-a făcut, iar în luna martie a acestui an va avea o nouă înfățișare pentru a-și susține cauza pentru care luptă de cinci ani.

Citește și: Antonia, primele detalii despre nunta cu Alex Velea:„Vom face un…’

Citește și: Ce spune Anamaria Prodan despre declarațiile de dragoste făcute de Dani Mocanu:„E de felicitat’

Citește și: Cum a reacționat George Burcea după ce s-a speculat că Viviana Sposub este însărcinată:„O poză pe Instagram nu este…

Piesa „Leru-i, da leru-i ler”, de super succes pe YouTube

De exemplu, piesa devenită celebră în toată lumea, 'Leru-i, da leru-i ler', este postată pe mai multe canale Youtube, iar numărul vizualizărilor totale trece, lejer, de 10 milioane, lucru care, așa cum este lesne de înțeles, îi aduce pierderi serioase.

Cum situația se repetă și în cazul altor platforme de streaming, procesul deschis de Ștefan Hrușcă are ca obiect banii pe care acesta i-a pierdut de-a lungul timpului prin difuzarea mai mult sau mai puțin legală ale colindelor interpretate de el.

În cazul în care va câștiga procesul împotriva Google sau Apple, cântărețul român stabilit în Canada va putea emite ulterior pretenții pe măsură, financiar vorbind, mai ales că piesele sale sunt difuzate pe zeci de canale de Youtube.

Ștefan Hrușcă a pierdut o avere din cauza pandemiei

lLa sfârșitul anului 2021, Ștefan Hrușcă a anunțat că nu va putea onora invitațiile de a urca pe scenele românești.

În 2019, spre exemplu, artistul a avut nu mai puțin de 28 de concerte în România, cu zeci de mii de spectatori în total, fiecare dintre aceștia plătind, în medie, 100 de lei pentru un bilet, se poate calcula că Ștefan Hrușcă a avut pierderi de ordinul sutelor de mii de euro în ultimii doi ani.

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter