Misterul superiahtului de 700 de milioane de dolari blocat în Italia: "Toată lumea îi spune iahtul lui Putin, dar..."

Publicat pe

Multă lume ar vrea să știe cui aparține iahtul Scheherazade, ancorat în Toscana și aflat sub investigația oficialilor italieni. S-a crezut că superiahtul blocat în Italia ar fi al lui Vladimir Putin, dar informația nu a fost confirmată oficial. Iahtul ancorat în Toscana, despre care se crede că ar fi al lui Putin, a fost evaluat la aproximativ 700 de milioane de dolari.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

În Marina di Carrara, un orășel italian de pe coasta toscană, unul dintre cele mai mari și mai scumpe super-iahturi din lume – numit Scheherazade – este supravegheat de poliția italiană. Vasul este aproape la fel de lung cât un distrugător american. Iahtul, al cărui cost este estimat de site-ul SuperYachtFan la aproximativ 700 de milioane de dolari, are două heliporturi.

Misterul superiahtului de 700 de milioane de dolari blocat în Italia: "Toată lumea îi spune iahtul lui Putin, dar..."Misterul superiahtului de 700 de milioane de dolari blocat în Italia: "Toată lumea îi spune iahtul lui Putin, dar..."

În interior, arată fotografiile furnizate de un fost membru al echipajului, se află o piscină cu un acoperiș retractabil, care se transformă în ring de dans. Apoi, evident, mai este sala de sport complet echipată și instalațiile sanitare placate cu aur din băi, scrie libertatea.ro.

Atunci când nava a sosit în port, muncitorii au ridicat o barieră metalică înaltă pe mal pentru a ascunde parțial iahtul de privitori. Unii localnici au remarcat că nu au mai văzut așa ceva pentru alte ambarcațiuni.

Citește și: De ce au vrut părinții lui Cătălin Botezatu să îl dezmoștenească:„A fost un haos în familia mea’

Citește și: Joe Biden a anunțat că SUA interzice importurile de petrol și gaze din Rusia:„Lucrăm cu Europa pentru a reduce dependența de energia rusească’

De ce se crede că superiahtul blocat în Italia ar fi al lui Putin

În lumea selectă a celor mai mari superiahturi (doar 14 care au o lungime de cel puțin 140 de metri), Scheherazade este singurul fără un proprietar probabil identificat public.

Acest lucru a stârnit speculații că proprietarul ar putea fi un miliardar din Orientul Mijlociu sau un rus cu multe conexiuni politice, posibil chiar Vladimir Putin.

Căpitanul navei, Guy Bennett-Pearce, cetățean britanic, a negat însă că Putin ar fi proprietarul sau ar fi fost vreodată pe iaht.

„Nu l-am văzut niciodată. Nu l-am întâlnit niciodată', a spus el, potrivit New York Times. El a adăugat, într-un interviu telefonic de pe iaht, că proprietarul acestuia nu se afla pe nicio listă de sancțiuni.

Nu a exclus faptul că proprietarul ar fi rus, dar a refuzat să spună mai multe despre identitatea acestuia, invocând un „acord de confidențialitate'.

Ce spune căpitanul „iahtului lui Putin”, ancorat în Toscana

Căpitanul Bennett-Pearce a declarat că anchetatorii italieni au urcat la bord vineri și au examinat o parte din documentele navei. „Ei caută cu atenție. Se uită la fiecare aspect', a spus el. „Nu sunt polițiștii locali care vin aici, ci oameni în costume negre'.

O persoană familiarizată cu situația, care a vorbit sub protecția anonimatului, a confirmat că poliția financiară italiană a deschis o anchetă. Luni seară, căpitanul Bennett-Pearce a declarat că nu a avut „altă opțiune' decât să predea autorităților italiene documentele care dezvăluie identitatea proprietarului.

„Nu am niciun fel de îndoială că acest lucru va curăța vasul de toate zvonurile și speculațiile negative', a scris el într-un mesaj adresat unui reporter al New York Times.

„Iahtul lui Putin', numele folosit pentru o navă misterioasă și ultraluxoasă

Unele dintre cele mai mari superiahturi sunt deținute de ruși care nu se află pe lista de sancțiuni. Al doilea ca mărime din lume, Eclipse, care are un sistem de apărare antirachetă și un minisubmarin, este deținut de Roman Abramovici, miliardarul care tocmai a anunțat că își vinde participația la clubul britanic de fotbal Chelsea.

Pe unde s-a plimbat „iahtul lui Putin”

Nava Scheherazade este înregistrată în Insulele Cayman, iar proprietarul său, Bielor Assets Ltd., este înregistrat în Insulele Marshall. Compania de administrare a iahtului, despre care căpitanul Bennett-Pearce spune că este înregistrată tot în Insulele Cayman, lucrează de pe navă și folosește ca adresă o vilă închiriată în apropiere de Lucca.

Un site de specialitate, care se prezintă ca fiind „autoritatea globală în materie de superyachting', susține că proprietarul navei este „cunoscut ca fiind un miliardar din Orientul Mijlociu'.

Scheherazade a făcut o scurtă incursiune în Marea Roșie în septembrie 2020, cu escală în portul egiptean Hurghada. Dar, în cea mai mare parte, rămâne în Marina di Carrara, unde a fost ancorat din septembrie anul trecut. 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter