Top 5 beneficii ale masajului. Elimină multe dintre problemele de sănătate!

Publicat pe

Astenia de toamnă își intră, în curând în drepturi, iar pe alocuri s-a instalat deja. Acuzăm stări inexplicabile de oboseală, somnolență exagerată, lipsa poftei de mâncare și, în cazuri extreme, depresie și anxietate. Masajul poate fi rezolvarea pentru toate aceste probleme și studiile atestă că este remediul antistres ideal datorită efectului intens imediat, cât și pe termen lung.

 

1. Efect direct de relaxare musculo-articulară, dar și indirect, psihic, prin eliberare aproape instantanee de oxitocină, hormonul armoniei individuale și sociale

Oxitocina are efect analgezic, de activare a circulației, induce relaxarea psihică și o stare de bine, de calm. Masajul este remediul antistres ideal datorită efectului instant. Poți alege dintr-un meniu foarte generos ce cuprinde de la masajul medical, la masaj limfatic general și altele – masaj thailandez, masaj cu pietre vulcanice, masaj sincron, masaj cu ulei cald.

2. Are un rol extraordinar în menținerea unei imunități puternice

„Masajul ajută la construirea celulelor protectoare din organism pentru a neutraliza atacatorii, cum ar fi cancerul și infecțiile virale. Sesiunile regulate de masaj terapeutic oferă beneficii semnificative, dincolo de relaxarea imediată. Persoanele care au un nivel ridicat de stres, tind să se îmbolnăvească mai mult decât altele. O combinație între stres, lipsă de somn și nutriția necorespunzătoare, duce în mod cert la reducerea capacității sistemului nostru imunitar de a se proteja în mod natural împotriva bacteriilor și a infecțiilor”, spune medicul balneolog Suzana Pretorian.

3. Drenaj limfatic manual

Sedentarismul și consumul alimentelor procesate determină încetinirea circulației limfatice în întregul corp, consecințele fiind multiple: oboseala cronică psihică (scăderea memoriei, a concentrării, insomnia) și fizică – dureri musculare, scăderea imunității (răceli frecvente), creșterea în greutate și apariția celulitei. Drenajul limfatic manual total, practicat de maseuri specializați, permite activarea progresivă a circulației limfatice, în toate regiunile cheie ale corpului. Rezultatele sunt imediate, prin activarea tuturor eliminărilor, cel mai vizibil la nivel urinar. Pentru un efect de durată (detoxifiere inter- și intracelulară) sunt necesare minim 5 ședințe de drenaj limfatic, efectuate zilnic, în zile consecutive sau o dată la două zile.

4. Îmbunătățește aspectul pielii prin stimularea circulației sanvine

Acesta înlătură celulele moarte de pe suprafața epidermei, rezultatul fiind o piele catifelată, mai elastică și fară riduri.

5. Iți dă energie!

Masajul stimulează musculatura și te revigorează, înlătură blocajele de energie și elimină durerile articulare, spinale și musculare.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter