Top actori de Oscar cu origini în România

Publicat pe

Mulţi actori români au reuşit peste hotare şi au succes nebun în străinătate: Mădălina Ghenea, Monica Bârlădeanu, Alexandra Maria Lara, etc. Dar sigur nu ştiaţi că există câteva vedete uriaşe de la Hollywood care au strămoşi în România. Iată care sunt top actorii de Oscar care au rude prin România.

 

actori-romania_4148d99825

Foto: Northfoto

Natalie Portman

Deşi toată lumea a auzit de rădăcinile evreieşti ale actriţei din Star Wars şi Lebăda Neagră, puţini ştiu că are rude şi la…Rădăuţi. Natalie Portman s-a născut la Ierusalim, în Israel şi are dublă cetăţenie: americană şi israeliană.

Strămoşii lui Natalie Portman din partea mamei erau imigranţi evrei din Austria şi Rusia (bunicii din partea mamei şi-au schimbat numele din Edelstein în Stevens când au ajuns în America).

Bunicii din partea tatălui erau evrei din Polonia şi România care s-au mutat în Israel. Părinţii bunicului lui Natalie Portman din partea tatălui au murit la Auscwitz, iar acesta a devenit profesor de economie în Israel.

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter