Un medic de la Spitalul Colentina s-a vindecat de COVID-19 cu un tratament banal: "Avem motive logice să credem că salvează vieți"

Publicat pe

Întreaga lume s-a mobilizat pentru a găsi un vaccin și un tratament adecvat împotriva noului coronavirus. În acest context, un medic de la Colentina a dezvăluit cu ce medicament banal s-a tratat pentru a scăpa de COVID-19.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Lupta împotriva noului coronavirus este una crâncenă. Cadrele medicale se străduiesc să aplice tratamentul adecvat pacienților, pentru a se vindeca mai repede, dat fiind că deja locurile în spitale sunt limitate.

Un medic de la Spitalul Colentina, care a contractat temutul virus a vorbit depsre tratamentul pe care l-a urmat. Profesorul Cristian Băicuș a fost infectat cu SARS-Cov-2, însă a refuzat tratamentul recomandat de colegii săi, cu Lopinavir și Ritonavir.

Citește și: Ce efecte secundare are COVID-19.Coronavirusul poate provoca infertilitate masculină

Medicul a precizat că, la început, a mizat pe tratamentul cu Hidroxiclorochina, însă a renunțat din cauza disconfortului abdominal.

‘Am avut Covid și când m-am dus acolo au vrut să-mi dea .. Eu luasem Plaquenil cu o zi înainte de internare, am avut un disconfort abdominal și am renunțat, pentru că nu credeam să aibă vreun efect, sincer.

Citește și: Un nou simptom COVID-19. Până acum, indica o simplă răceală, dar acum a fost identificat și ca simptom al coronavirusului

Și acolo au vrut să-mi dea Kaletra, pentru că prescria infecționistul tratamentul și mi-a scris Kaletra, și n-am vrut. Încă din aprilie am fost eu cu Covidul, de Paști, chiar, și n-am vrut, pentru că deja erau niște studii care arătau că nu pare să aibă efect, a spus medicul Băicuș la PRO TV.

Medicamentul banal care l-a vindecat de coronavirus

Medicul a precizat că a apelat la un tratament banal pentru a se vindeca de COVID-19: a luat Paracetamol. Totuși, Cristian Băicuș a avertizat că nu orice pacient testat pozitiv cu noul coronavirus se poate vindeca numai cu Paracetamol.

Un medic de la Spitalul Colentina s-a vindecat de COVID-19 cu un tratament banal: "Avem motive logice să credem că salvează vieți"Un medic de la Spitalul Colentina s-a vindecat de COVID-19 cu un tratament banal: "Avem motive logice să credem că salvează vieți"

Citește și: Coronavirusul se poate transmite în cel mai neașteptat mod.Te poți infecta, dacă nu tragi apa la toaletă, cu capacul pus

Ideal ar fi ca fiecare bolnav să aibă un tratament personalizat, în funcție de agresivitatea simptomelor.

‘Am luat Paracetamol. Încă nu știm dacă coagulantele salvează sau nu vieți. Avem niște motive logice să credem că salvează vieți, pentru că sunt multe tromboze, dar încă nu s-a demonstrat.

Dacă aș fi avut o formă mai gravă aș fi acceptat anticoagulant. Dacă aș fi avut o afectare pulmonară cu furtună citokinică probabil că aș fi acceptat, deși primele studii nu arată, din nou, că ar salva vieți, a transmis medicul.

Sursa foto: Hepta, pixabay

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter