Un viitor mai bun pentru Dorel

Publicat pe
 De când şi-a descoperit urechea muzicală, Dorel Grecu a muncit. Să fie remarcat, să-şi îmbunătăţească tehnica, să îşi poată depăşi condiţia. Graţie bursei oferite de Jurnalul de fapte bune, simte că se apropie de îndeplinirea ţelului său numărul 1, admiterea la Conservator.

dorel

 

„Am început serios studiul viorii în clasa I şi de atunci nu am mai avut pauză', spune Dorel. Altfel, nu avea nici o şansă să fie admis la Liceul Dinu Lipatti, la care aspiră toţi micii muzicieni. În tot acest timp, sprijin şi mentor i-a fost profesorul Nicolae Antonescu, de la Şcoala de Arte nr. 5, care l-a luat sub aripă de la început şi despre care Dorel vorbeşte ca de un al doilea tată. La rândul său, dascălul are numai cuvinte de laudă pentru elevul său de suflet:

 

Ascensiunea acestui copil modest a fost confirmată la toate concursurile la care a luat parte. Evenimente la care a participat nu numai în calitate de solist, ci şi ca membru în formaţiile şcolii, dovedind calităţi de lider, putere de muncă şi obţinând la toate premiul I'.

 

Astăzi elev în clasa a XI-a, Dorel Grecu cântă în orchestra şi în ansamblul folcloric al liceului, dar şi în cvartetul Adolescentin', fondat de profesorul Antonescu, formaţie care speră că va deveni rampa sa de lansare. Familia Grecu trăieşte doar din salariul modest al tatălui, ospătar într-un restaurant bucureştean. Mama este casnică şi se ocupă de educaţia celor doi copii, dorind să îi formeze astfel încât măcar ei să nu mai aibă de suferit de pe urma sărăciei care le-a marcat lor existenţa. Judecând după traseul de până acum al fraţilor, a reuşit: Bianca, mezina familiei, concurează cu Dorel la numărul de medalii câştigate, de data aceasta, la şah.

 

Citeste continuarea AICI

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter