Atenție! Vaccinul anti-COVID care va ajunge în România nu se recomandă persoanelor cu „alergii semnificative”

Publicat pe

Oamenii cu alergii semnificative au fost avertizați de oficiali să nu ia vaccinul Covid-19, care urmează să ajungă și în România în curând. Doi lucrători ai NHS cărora li s-a administrat vaccinul Pfizer Covid, au suferit reacții alergice care necesită tratament. Ambii membri ai personalului au avut un istoric semnificativ de reacții alergice' în măsura în care au nevoie să poarte permanent cu ei un EpiPen sau un dispozitiv similar, a confirmat NHS.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cei doi lucratori NHS au dezvoltat simptome de „reacție anafilactoidă' la scurt timp după administrarea vaccinului.

NHS a confirmat că ambele persoane se recuperează și că toate părțile implicate în programul de vaccinare au fost informate.

Autoritățile de reglementare de la MHRA i-au avertizat acum pe toți cei cu antecedente de reacții alergice „semnificative' la medicamente, alimente sau vaccinuri, că nu ar trebui să primească doza.

Potrivit unui comunicat NHS, oricine este programat să primească vaccinul va fi întrebat despre istoricul reacțiilor alergice.

Recomandările MHRA: „Orice persoană cu antecedente de reacții alergice semnificative la vaccin, medicament sau alimente (cum ar fi antecedente de reacții anafilactoide sau cei cărora li s-a recomandat să poarte un autoinjector de adrenalină) nu ar trebui să primească Pfizer / BioNtech vaccin.'

„Instalațiile de resuscitare ar trebui să fie disponibile în orice moment pentru toate vaccinările. Vaccinarea trebuie efectuată numai în instalațiile în care sunt disponibile măsuri de resuscitare.'

Primii oameni din lume care și-au făcut vaccinul anti-COVID-19

Anafilaxia este o reacție severă și care poate pune viața în pericol, care poate provoca dificultăți de respirație, confuzie, vărsături sau colaps.

Cei doi membri ai personalului NHS fac parte din sutele de britanici care au devenit ieri primii oameni din lume care au primit vaccinul Pfizer.

Profesorul Stephen Powis, director medical național pentru NHS din Anglia, a declarat: „Așa cum este obișnuit cu noile vaccinuri, MHRA a recomandat, pe bază de precauție, persoanelor cu antecedente semnificative de reacții alergice, sa nu facă această vaccinare, după cele două cazuri de persoane cu antecedente.'

Dr. June Raine, director executiv al Agenției de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA), a declarat astăzi că cazurile sunt în curs de investigare. „Amândoi se recuperează bine'.

Ea a adăugat: „Pot să împărtășesc comitetelor că, chiar seara trecută, am analizat două rapoarte de caz de reacții alergice.' „Știm din studiile clinice foarte extinse că aceasta nu a fost o caracteristică'.

Vestea va veni ca o lovitură uriașă pentru milioane de oameni cu alergii. Organizația Mondială pentru Alergii (WAO) estimează că între 10 și 40% din populație are alergie, potrivit Allergy UK, deși majoritatea acestora nu vor fi severe.

Una dintre cele mai frecvente alergii, potrivit NHS, se referă la alimente cum ar fi nucile, fructele, crustaceele, ouăle și laptele de vacă, precum și medicamentele precum ibuprofenul, antibioticele și penicilina.

Ieri a fost denumită Ziua V, deoarece primii oameni din lume au primit vaccinul Covid într-un pas masiv către eradicarea bolii.

Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani, a primit prima doză în Coventry, imediat după ora 6.30, marcând începutul unei lansări pe etape a vaccinului NHS către persoanele în vârstă, personalul de sănătate și lucrătorii de îngrijire.

Citește și: Lidia Buble, declarații surprinzătoare despre Fuego:'Îl iubesc!' Ce legătură există între cei doi artiști

Citește și: Pare glumă, dar nu e! Fuego a împodobit bradul în luna august:'Am cântat colinde, în plină caniculă'

Citește și: Roxana Vancea și-a schimbat viața radical de când a devenit soție și mamă:„Înainte, am refuzat ideea de căsnicie’/ EXCLUSIV

Citește și: Ce se întâmplă cu procesul de divorț dintre Andreea Bălan și George Burcea!Solista cere plata pensiei alimentare retroactiv și custodia fetițelor

Medicii de familie urmează să înceapă rezervările pentru vaccinul Covid în câteva zile, iar Marea Britanie se pregătește pentru sosirea a încă unui milion de doze.

Alte două loturi de vaccin vor fi livrate atât săptămâna viitoare, cât și săptămâna următoare – în plus față de primele 800.000 de doze.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter