Oficialii de la Casa Albă susțin că Putin este indus în eroare de consilierii săi, în ceea ce privește războiul

Publicat pe

Președintele rus Vladimir Putin a fost indus în eroare de consilierii care erau prea speriați să-i spună cât de prost merge războiul din Ucraina și cât de dăunătoare au fost sancțiunile occidentale, au declarat miercuri oficialii de la Casa Albă și europeni.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Invazia Rusiei din 24 februarie a Ucrainei a fost oprită pe mai multe fronturi de rezistența puternică din partea forțelor ucrainene, care au recucerit teritoriul chiar dacă civilii sunt prinși în orașe asediate.

Oficialii de la Casa Albă susțin că Putin este indus în eroare de consilierii săi, în ceea ce privește războiulOficialii de la Casa Albă susțin că Putin este indus în eroare de consilierii săi, în ceea ce privește războiul

„Avem informații că Putin s-a simțit indus în eroare de armata rusă, ceea ce a condus la tensiuni persistente între Putin și conducerea sa militară', a declarat Kate Bedingfield, directorul de comunicații la Casa Albă, reporterilor în timpul unei conferințe de presă. Informația fusese oferită ieri de un înalt oficial al SUA, sub protecția aninimatului.

Citește și: Volodimir Zelenski, imagine rară din copilărie, alături de mama lui.Cu ce se ocupă tatăl președintelui Ucrainei

Citește și: Zelenski este pregătit pentru o întâlnire cu Vladimir Putin:Demnitatea noastră nu va salva vieți

Citește și: Andra Gogan, omagiu sfâșietor pentru Raisa, fetița ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni:„Auzi îngerii cum cântă’

Citește și: Ștefan Bănică și Lavinia Pîrva, pe coperta VIVA! de aprilie! Au dezvăluit secretele relației de 10 ani:„Aceste lucruri vor funcţiona tot timpul perfect, într-un cuplu/ EXCLUSIV

Oficialii de la Casa Albă susțin că Putin este indus în eroare

De asemenea, aceasta a mai spus că este de părere că Putin este dezinformat în această perioadă de cum se comportă armată rusă, dar și despre cum economia rusă este paralizată de sancțiuni.

„Credem că Putin este dezinformat de consilierii săi despre cât de prost se comportă armata rusă și despre cum economia rusă este paralizată de sancțiuni, deoarece consilierii săi seniori le este prea frică să-i spună adevărul', a spus ea.

SUA au prezentat aceste informații acum pentru a arăta că „aceasta a fost o eroare strategică pentru Rusia', a spus ea.

Kremlinul nu a făcut niciun comentariu imediat cu privire la afirmațiile după încheierea zilei de lucru la Moscova, iar ambasada Rusiei la Washington nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Decizia Washingtonului de a-și împărtăși informațiile mai public reflectă o strategie pe care a urmat-o încă de înainte de începerea războiului. În acest caz, ar putea complica și calculele lui Putin, a spus un al doilea oficial american, adăugând: „Este potențial util. Semănează disensiuni în rânduri? L-ar putea face pe Putin să-și reconsidere în cine poate avea încredere'.

Analiștii militari spun că Rusia și-a reformulat obiectivele de război în Ucraina într-un mod care ar putea face mai ușor pentru Putin să revendice o victorie salvatoare, în ciuda unei campanii neplăcute în care armata sa a suferit eșecuri umilitoare, scrie Reuters.

sursă foto- Profimedia, Hepta

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter