Ți-l mai amintești pe Data din Star Trek? Androidul mereu tânăr are acum 71 de ani și e greu de recunoscut

Publicat pe

Data, androidul din Star Trek, jucat magistral de Brent Spiner, a fost, cu siguranță, unul dintre personajele preferate ale fanilor filmelor SF. Din păcate, actorul nu a putut împrumuta cea mai importantă caracteristică a androidului pe care l-a interpretat – tinerețea fără bătrânețe! Uite cum arată Spiner la 71 de ani!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI

Performanța actoricească a lui Brent Spiner în Star trek, în rolul locotenentului Data, un android cu înfățișare umană, este una greu de uitat. Chipul imobil al personajului său, care, în încercarea de a pătrunde misterele minții umane, devine în final mai uman decât cei pe care-și dorea cu ardoare să-i înțeleagă, nu doar să-i copieze, este cel mai memorabil, fără doar și poate. Poate nu întâmplător, de atunci încolo, actorul Brent Spiner a fost asociat cu personajul căruia i-a dat viață cu o asemenea măiestrie.

Citește și: Brigitte Pastramă și-a dat fiul afară din casă, după scandalul monstru. Robert Sfăt spune că a ajuns pe străzi: 'Sunt un orfan exportat la București de la 14 ani'

Brent Spiner, androidul perfect

Timp de 15 ani, Spiner a fost pe platourile de filmare și l-a interpretat pe Data. Alături de el, a salvat planete, nava Enterprise și personalul navigant, iar în tot acest timp a învățat să fie… om. Poate tocmai de aceea, în pofida unei cariere prodigioase, Brent Spiner a fost asociat cu personajul său până la confuzie.

Citește și: Connect-R și Misha se înțeleg mai bine ca niciodată! Ce i-a adus împreună: „Bucurie, bucurie, bucurie”

În afară de apariţia în serialul de televiziune Star Trek: Generaţia următoare şi în filmele de lungmetraj Star Trek: Generaţii, Star Trek: Primul contact, Star Trek: Rebeliune şi Star Trek: Nemesis, Brent Spiner a făcut un rol magistral și în Ziua Independenţei (Independence Day), unde a interpretat rolul doctorului Brackish Okun (greu de recunoscut în pielea unui savant exaltat), în Aviatorul (The Aviator), film ce l-a avut în rolul principal pe Leonardo DiCaprio, în Jack (2004), unde a interpretat rolul lui Vernon, şi în alte lungmetraje şi seriale. Cu toate acestea, rolul lui Data s-a lipit de el ca marca de scrisoare…

Ți-l mai amintești pe Data din Star Trek? Androidul mereu tânăr are acum 71 de ani și e greu de recunoscutȚi-l mai amintești pe Data din Star Trek? Androidul mereu tânăr are acum 71 de ani și e greu de recunoscut

Brent Spiner nu e actorul unui singur rol

Spre deosebire de alți actori, cum ar fi, de exemplu, Macaulay Culkin, care nu au reușit să iasă din pielea personajului lor devenit iconic și s-au pierdut în uitare, Brent Spiner a mers înainte și, la 71 de ani, este neobosit. Anul acesta, urmează să joace în continuarea Independence Day: Day: Resurgence, unde va relua rolul doctorului Okun, în seria horror Outcast și în comedia lui Patrick Stewart comedy, Blunt Talk.  Și, chiar dacă a zis cândva că nu mai vrea să fie Data, se va întâlni din nou cu Stewart în primul sezon din Star Trek: Picard.

Citește și:Roxen, bătută de iubitul ei cu pumnii și trasă de păr! Motivul halucinant care a dus la reacția violentă a bărbatului

Chiar dacă nu mai seamănă deloc cu personajul lui, actorul și-a păstrat tinerețea și energia, cu atât mai mult cu cât este fericit și în viața personală. Actorul este căsătorit cu producătoarea de film Loreee McBride, și au împreună un fiu, Jackson, în vârstă de 17 ani.

Foto: Hepta, Profimedia, Instagram

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter