Unul dintre cei mai bogați români a murit, infectat cu COVID-19. Corneliu Idu a sprijinit-o enorm pe Simona Halep în carieră

Publicat pe

Corneliu Idu a murit, după ce s-a infectat cu COVID-19. Omul de afaceri avea 70 de ani și era din Constanţa. Surse medicale au declarat că starea de sănătate a lui Corneliu Idu s-a agravat brusc, marţi dimineaţă, iar cadrele medicale nu au reuşit să îl salveze.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Corneliu Idu era printre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Constanţa. El deţinea firme de shipping, dar şi societăţi în domeniul activităţilor portuare. Corneliu Idu avea şi o bază de tenis în staţiunea Mamaia, unde s-au disputat mai multe competiţii interne şi internaţionale. De altfel, aceasta a găzduit în urmă cu trei ani şi meciul de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie.

Deține Tenis Club Idu din Mamaia, una dintre cele mai frumoase baze din țară. Am investit aici 5 milioane de euro și, anual, cheltuielile sunt de 300.000 de euro. Dar merită investiția, pentru acești copii minunați', a declarat el în urmă cu trei ani.

La 67 de ani, Corneliu Idu era, potrivit Topului Forbes, printre cei mai bogați români, cu o avere de aproximativ 130 de milioane de euro, potrivit sursei citate.

Corneliu Idu, omul care a sprijinit-o pe Simona Halep la începutul carierei

Corneliu Idu i-a sprijinit la începutul carierei pe jucătorii de tenis constănţeni Simona Halep şi Horia Tecău.

Unul dintre cei mai bogați români a murit, infectat cu COVID-19. Corneliu Idu a sprijinit-o enorm pe Simona Halep în carierăUnul dintre cei mai bogați români a murit, infectat cu COVID-19. Corneliu Idu a sprijinit-o enorm pe Simona Halep în carieră

Drumul către marea performanţă a fost unul costisitor pentru o familia Simonei Halep, iar, la un moment dat, deşi era patronul unui fabrici de lactate, tatăl ei nu a mai putut să o susţină financiar să îi cumpere echipamente şi să îi plătească antrenorii şi deplasările. Atunci a intervenit omul de afaceri Corneliu Idu, proprietarul unui club de tenis, care i-a oferit un sprijin important la începutul carierei.

Citește și:

Anamaria Prodan a ajuns de urgență la spital, după ce a fost confirmată cu COVID-19: „S-a simţit foarte rău'

La 87 de ani, Victor Rebengiuc a fost bolnav de COVID-19 și s-a vindecat: „Nu știu cum s-a putut întâmpla chestia asta'

Steliana Sima are COVID-19! Primele declarații ale cântăreței de muzică populară: „Nu mă simt deloc bine'

„Constanţa este o zonă cu istoric în tenis. Iar Simona Halep şi Horia Tecău au crescut la noi. În ultimii doi ani de juniorat ai Simonei i-am asigurat toate cheltuielile, pregătire fizică, antrenamente de tenis, taxe de concurs sau deplasări în străinătate, şi la fel am făcut şi pentru Horia, pentru că îmi place tenisul şi pentru că aceşti tineri au nevoie de ajutor pentru a răzbate. Pe lângă faptul că este un sport foarte costisitor, trecerea de la juniori la seniori este foarte dură, spunea Corneliu Idu.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter