Virgil Ianțu va prezenta "Copiii spun" la TVR 1. Când începe emisiunea și cum se face castingul: "Este unul dintre cele mai importante elemente"

Publicat pe .

Virgil Ianțu va prezenta emisiunea „Copiii spun”, la TVR 1, care s-a difuzat până acum pe YouTube. Astfel, de la 1 aprilie, Virgil Ianțu mută emisiunea cu copii de pe YouTube la TVR 1 și a vorbit despre casting ca fiind „unul dintre cele mai importante elemente ale producției”.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Virgil Ianțu va prezenta „Copiii spun” la TVR 1. „Copiii spun” se difuzează de mai bine de doi ani pe YouTube, iar de la 1 aprilie se mută pe micul ecran. Din culisele emisiunii în care copiii sunt personajul principal, iar sinceritatea lor face sarea şi piperul fiecărei întâlniri, ne dă câteva informaţii chiar Virgil Ianţu, gazda şi autorul proiectului. La TVR 1, Virgil Ianțu mai prezintă emisiunea „Câștigă România', primul concurs de cultura generală despre țara noastră.

copiii-spunphoto1297-scaled-1copiii-spunphoto1297-scaled-1

Virgil Ianțu va prezenta „Copiii spun” la TVR 1

„Castingul este unul dintre cele mai importante elemente la această producţie. Selecţia o face o echipă cu care colaborez de peste 20 de ani. Sunt oameni care iubesc copiii, îi înţeleg, ştiu să asculte şi să îi aleagă pe cei care se sunt potriviţi pentru această emisiune.

Ştiu că mulţi vor să îşi vadă copilul pe acel scaun, dar dacă cel mic nu îşi doreşte şi el sau nu se simte confortabil, insistenţa de a-l expune nu îi face copilului niciun serviciu, ba, dimpotrivă', explică prezentatorul.

Despre profilul invitaților, Virgil Ianţu oferă câteva lămuriri: „Un copil trebuie să aibă deschiderea şi relaxarea de a fi el însuşi şi în condiţii de filmare sau în prezenţa altora, dornic să îşi împărtăşească poveştile, dar sinceritatea este elementul-cheie.

Din acest motiv, vârsta potrivită este între 3-7 ani, când copilul este sincer, fără măşti ce apar uşor, uşor, atunci când copilul îşi conştientizează rolul în societate'.

Subiecte de discuție la „Copiii spun'

În privința subiectelor din emisiune, acestea pot devia foarte rapid, astfel că de la mâncarea preferată se poate ajunge în câteva secunde la discuţii profunde.

De altfel, Virgil Ianţu recunoaşte că rareori reuşeşte să menţină direcţia stabilită la preselecţii, pe care o păstrează ca pe un ghidaj doar, tocmai pentru că cei mici sunt diferiţi de la un minut la altul, ca să nu mai vorbim de perioade de câteva săptămâni care pot trece de la momentul castingului până la înregistrarea emisiunii.

„Îşi pot reaminti să spună adevărul, pe care noi, adulţii, îl folosim tot mai rar – sau deloc', este sugestia moderatorului, citat de libertatea.ro.

Citește și: Marinela Chelaru a ajuns iar de urgență la spital din cauza problemelor la inimă: „Mă simt tot mai rău. Este foarte, foarte greu'

Citește și: Jorge a apărut în cârje la TV, după ce s-a operat din cauza accidentării de la Survivor: „Această operație simplă de menisc s-a transformat în…’

Citește și: Cine este iubitul Ralukăi. Bărbatul e cu 20 de ani mai mare decât ea: „Întotdeauna am tins către cei care sunt mai în vârstă’

Ce a avut de învățat Virgil Ianțu de la micii săi invitați

Virgil Ianţu admite că a avut de învăţat de la invitaţii lui: „Să ascult. Asta m-a ajutat şi în calitatea de părinte. Le mulţumesc pentru acest lucru', spune el.

Acelaşi sfat îl poate oferi şi părinţilor, şi educatorilor, în urma experienţei câştigate: „Răbdare şi ascultare.

Ca să putem să îi înţelegem pe cei mici, care trăiesc în cu totul alte timpuri decât cele în care am crescut noi, trebuie să le învăţăm limbajul. Ca să îl învăţăm şi să nu fim anacronici, trebuie să îi ascultăm, să ne adaptăm şi să avem răbdare şi înţelegere. Doar aşa vom avea şi noi parte de ele', subliniază Virgil Ianţu.

Ce se întâmplă în prima ediție „Copiii spun', la TVR 1

În primul episod, îl cunoaştem pe Octavian, viitor vatman de locomotivă. Sau metrou. Sau tramvai. Pasionat de transportul în comun din Capitală, micuţul recită fără greșeală toate stațiile de pe direcția Pipera-Berceni şi ascultă, pe repeat, piesa „Trenul galben fără cai', a Angelei Similea.

La rubrica „Regula de bun simț', Anastasia ne reamintește că orice decizie importantă în viață trebuie luată după o noapte de somn. Iar „Întrebarea zilei' este: Cum au aflat părinții tăi că vor deveni părinți? Cea mai delicioasă analiză la „Fashion Police' vine de la David și Horațiu, puși față în față cu un mare… hamburger – rochia aleasă de Katy Perry.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă