Arnold Schwarzenegger - Terminatorul. Guvernatorul. Divortatorul

„Un zeu imposibil de egalat”, il descriu admiratorii. „Un pachet de muschi fara prea mult creier”, contraataca detractorii. Culturistul austriac a ajuns cel mai puternic erou de film si nr. 1 intr-un stat american. Care dintre definitii e cea corecta?

Arnold SchwarzzeneggerMai intai, a fost Arnold Alois, un pusti austriac nascut intr-un satuc de langa Graz, in care tatal lui era seful postului de politie. N-a fost cel mai fericit dintre copii: umilit de afectiunea pe care parintele i-o arata fiului vitreg, Meinhard, Arnold s-a apropiat mai mult de mama sa, cu care a ramas intr-o relatie frumoasa pana la moartea acesteia.

Nu s-a numarat printre rasfatatii sortii nici la capitolul financiar. Lipsurile afective, dublate de cele materiale, nu l-au marcat pe pusti, cel putin aparent: la scoala era recunoscut drept un tip plin de haz, chiar exuberant. Cu toate astea, vedeta de mai tarziu avea sa-si aminteasca de unul dintre cele mai importante evenimente ale tineretii sale: momentul in care familia Schwarzenegger a achizitionat un frigider.

MR. OLYMPIA
Desi incepuse cu fotbalul, tanarul Arnold a fost indrumat catre sala de forta. A decis ca asta e calea pe care vrea sa mearga, desi tatal il visa politist, ca si el, iar mama – absolvent al unei scoli de comert. In timpul stagiului militar satisfacut in Austria, a devenit Junior Mr. Eu-rope, apoi „cel mai lucrat' barbat de pe Batranul Continent, titlu care i-a netezit drumul peste Ocean.

Asa se face ca Arnold Schwarzenegger, abia iesit din adolescenta, ajungea in Statele Unite la 21 de ani, cu vise mari si cunostinte de engleza la cota de avarie. In 1970, la 23 de ani, a castigat primul titlu Mr. Olympia, cel mai ravnit in tagma culturistilor. Aveau sa urmeze inca 6, plus 5 trofee Mr. Universe. Desi de atunci au trecut patru decenii, actorul spune ca si in zilele noastre se antreneaza zilnic, cate o jumatate de ora, cu greutati.

Arnold SchwarzeneggerARNOLD STRONG
Dupa ce si-a umilit adversarii, ani la rand, in materie de muschi, austriacul naturalizat american a decis ca e timpul sa-si stabileasca o noua prioritate. Actoria a fost alegerea oarecum neasteptata. Debutul a venit odata cu rolul titular din „Hercule la New York', in care a jucat sub numele Arnold Strong. Fireste, partitura cerea un tip puternic. Ceea ce n-au luat in calcul producatorii a fost ca si accentul lui germanic era la fel de puternic. Au fost nevoiti sa-l dubleze in postproductie. Situatia s-a rezolvat in urmatorul film: a avut de jucat un asasin surdo-mut.

1976 a adus primul moment cu adevarat satisfacator din cariera actoriceasca a viitoarei celebritati mondiale: cu rolul din „Stay Hungry' a primit Globul de Aur pentru „Noul star masculin al anului'.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro
Loading...