Grace Jones - Femeia bionica

Publicat pe

Grace JonesDupa aproape doua decenii de absenta, cantareata revine la 60 de ani cu un nou album si descopera bucuria de a fi bunica, numele sau fiind in acest moment pe buzele tuturor.

La fel ca sexagenarele Cher sau Tina Turner care sfideaza trecerea timpului cu noi albume, turnee, operatii estetice, o pofta de viata imensa si un tonus de invidiat, Grace Jones nu pare nici ea dispusa sa o lase mai usor, revenind in mod surprinzator in luminile scenei. La 60 de ani, „cantareata de gheata, asa cum a fost supranumita, se intoarce cu primul album dupa 19 ani de tacere. Discul sau de studio, „Hurricane, reuseste astfel sa reinventeze mitul, iar cantareata exerseaza o putere de fascinatie impresionanta, desi ea este astazi bunica.

Fiica unui predicator, nascuta in Spanish Town, fosta capitala a statului Jamaica pana in secolul al XIX-lea, Grace a parasit impreuna cu familia sa tara natala inca de cand era copil pentru a se stabili in SUA, la Syracuse, in apropierea New York-ului. Datorita siluetei sale androgine, corpu-lui sculptural si chipului amintind de o statueta africana a fost remarcata imediat. A inceput o cariera in lumea modelingului, pentru a se lansa la scurt timp si in muzica. Numele sau a devenit sinonim cu cel al metamorfozei continue, muza lui Andy Warhol si a artistului Jean-Paul Goude neparand nici femeie, nici barbat, nici fiinta, nici masina, intotdeauna imprumutand ceva din fiecare si mizand pe seductie si voluptate.

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter