Ilie Nastase

Publicat pe
„Ilie a fost pentru noi mai mult decat un mare campion. El a fost, timp de aproape doua decenii, una dintre marile noastre sperante, afirma Cristian Topescu.

A urmat un divort si apoi un nou mariaj pentru Ilie. De data aceasta mult mai matur, la aproape 40 de ani, Nastase se casatoreste, in vara lui 1984, cu o actrita destul de cunoscuta la acea vreme, Alexandra King. Era exact anul in care Nadia Comaneci primea o derogare de la regimul comunist pentru a putea iesi din tara si oficia, ca arbitru, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles. Nici cea de-a doua casatorie a lui Ilie Nastase nu rezista prea mult, dar pana sa se desparta, Ilie si Alexandra se hotarasc sa adopte doi copii, Nicholas si Charlotte. Astazi, Charlotte are 15 ani, iar Nicolas 18, ambii locuind cu mama lor la New York. Ilie Nastase spune ca reuseste sa isi vada in fiecare an toti copiii, deplasandu-se special pentru asta fie in Statele Unite, fie in Canada sau Franta.
In vara lui 1996, Ilie Nastase o cunoaste pe frumoasa Amalia Teodosescu, care la acea vreme era model. Ii ofera bilete la un concert al lui Sting, apoi se intalnesc la spectacol si… dragoste la prima vedere. Amalia a copilarit in cartierul bucurestean Rahova. Visa sa ajunga ste­w­ar­desa sau cantareata, dar in final a absolvit Academia de Studii Economice, sectia Finante-Asi­gurari. In facultate, Amalia preda engleza pentru copiii de gradinita, avea jumatate de norma la o companie de asi­gurari, iar in week-end facea sampling cu tigari prin discoteci. La toate aceste joburi a renuntat inainte de licenta, iar dupa absolvirea facul­tatii, Amalia si Ilie au devenit nedespartiti. Relatia lor se incheaga repede, dar nu se casatoresc decat 8 ani mai tarziu. Nunta are loc pe 5 iunie 2004, la Paris, la Catedrala St. Stephane. Evenimentul starneste un interes urias, atat in Franta, unde Nastase se bucura de o mare noto­rietate, dar si in presa din Romania. Totusi, mass-media nu are acces la nunta, cei doi miri acordand drepturile exclusive de ima­gini celebrei reviste brita­nice „HELLO.
Amanuntele de la nunta reusesc sa ajunga totusi in exterior. Nasii cuplului au fost Dana si Sorin Popa, iar printre sutele de invitati, la petrecerea care a avut loc la unul dintre cluburile de la Roland Garros s-au aflat o multime de personalitati, de la politicieni la artisti sau sportivi celebri.
La numai cateva saptamani de la eveniment, Ilie Nastase se deplaseaza la Londra, unde participa la lansarea cartii sale, „Mr. Nastase, o biografie editata de casa Har­per-Collins si care devine un bestseller mondial. Ilie Nastase a cochetat si cu cine­matografia. A jucat rolul unui fost star al tenisului intr-un film german, „Montag kommen die Fenster, care s-a filmat la Hanovra si a debutat la Festivalul International de la Berlin.
Impreuna cu Amalia, Ilie Nastase mai are inca doi copii. Alessia, care s-a nascut in 2004, si Emma Alexandra, nascuta la sfarsitul acestei veri. Ambii copii au venit pe lume la Spitalul American din Paris. Amalia si Ilie isi petrec foarte mult timp in capitala Frantei, unde se afla cea de-a doua lor casa. Ei detin un elegant apartament in centrul Parisului, amenajat chiar de Amalia. Mai in gluma sau mai in serios, Ilie a poreclit-o pe sotia sa „Generalul.
In 1996, Ilie Nastase a intrat in politica, candidand, din partea PDSR, pentru functia de primar general al Capitalei, dar a fost invins in alegeri. „O chestie buna pentru Bucuresti si pentru Ilie, a comentat, plin de umor si in sti­lu-i caracteristic, bunul prie­ten al lui Ilie, Ion Tiriac. In momentul de fata, Ilie Nastase este presedintele Trustului media EDI Romania, parte a grupului francez Lagarderre, care detine licentele radio pentru posturile comerciale Europa FM si Radio 21.

Andrei Nourescu (ProSport), Foto: www.virginmedia.com, arhiva Edipresse

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter