Patrick Swayze - Nu va mai dansa niciodata

Avea insa sa iasa cu adevarat in fata in 1987 cu rolul lui Johnny Castle din comedia muzicala „Dirty Dancing, una dintre acele productii de vis ale cinematografiei care ii aducea prima nominalizare la Golden Globe. Trei ani mai tarziu, Swayze repeta performanta si facea alaturi de Demi Moore si Whoopy Goldberg un nou rol mare in „Ghost.

Patrick Swayze, Demi Moore
Cu Demi Moore in „Ghost”

Primea o noua nominalizare la Globuri pentru interpretarea lui Sam Wheat, eroul unor secvente de neuitat, dar si rolul unui dur in „Road House (1989). In 1991, baiatul din Texas era declarat Cel mai sexy barbat in viata in celebrul clasament realizat de revista People. Succesul care a insotit lansarea lui „Ghost i-a deschis portile spre roluri cat se poate de variate in anii 90: a fost surfer in „Point Break, medic in India in „City of Joy sau regina drogurilor in „To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar pentru care ia a treia nominalizare la Globurile de Aur. Anii de glorie au fost umbriti de cei in care actorul a cazut in patima drogurilor si a alcoolului, declansata se pare de durerea provocata de pierderea tatalui in 1982, dar si de povara succesului. Abia in 1994, avea sa urmeze o cura de dezintoxicare, dupa decesul surorii sale.

A continuat sa joace in genuri diverse de filme si in anii 2000, majoritatea productii independente: de la cele SF („Donnie Darko), la filme de razboi („Green Dragon) sau povesti romantate („Forever Lulu). Dupa ce a fost diagnosticat cu cancer a incercat sa uite de suferinta incepand filmarile la serialul „The Beast, anulat de canalul de televiziune A&E dupa 13 episoade in iunie 2009.

Florentina Liutic, Fotografii Hepta
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro