Vladimir Găitan a murit cu un regret imens, legat de fiul și de nepoțica lui: "Mă doare îngrozitor..."

Publicat pe

Vladimir Găitan a pierdut lupta cu o boală teribilă, cancerul limfatic, pe 10 noiembrie, după mulți ani de suferință. Actroul s-a stins din viață cu regretul de a nu-și avea fiul și nepoțica aproape de el…

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Vladimir Găitan a avut o viață plină – a cunoscut atât dragostea, cât și recunoașterea profesională, dar, din păcate, actorul s-a stins din viață, după 30 de ani de suferință, cu un mare regret… Fiul său nu a putut să-i fie aproape.

„Nu sunt fericit”

Pentru actor, soția, Tunde, și cei doi copii ai săi, Gloria și Alexandru, au fost o alinare în cei 30 de ani în care s-a luptat cu cancerul limfatic și a vorbit întotdeauna cu multă dragoste și prețuire despre familia sa.

'Am o soţie minunată, doi copii care-mi încălzesc sufletul, Gloria, care e actriţă şi care mi-a fost chiar colegă de scenă şi de film, şi Alexandru, care e finanţist, locuieşte la Londra şi lucrează ca manager la cea mai mare bancă din Anglia, ginerele meu, soţul Gloriei, şi nora mea, soţia lui Alexandru, care mi-a dăruit o nepoţică splendidă, Amelia Grace, dar nu sunt fericit.

Problemele de sănătate şi neputinţa fizică m-au destabilizat profund. Din cauza asta, nu am mai fost capabil să joc într-un spectacol pe care îl iubesc şi în care făceam chiar o performanţă actoricească: «… escu», de Tudor Muşatescu, în regia lui Alexandru Dabija. Nu mai puteam să-l duc fizic. Am rămas cu piesele care nu mă solicită atât de mult',  povestea actorul în 'Formula As'. 

„Regret că băiatul meu nu și-a găsit locul aici”

Deși a avut o familie frumoasă, Vladimir Găitan mărturisea că avea un mare regret, legat de fiul lui, căsătorit cu o femeie cu origini asiatice, și de splendida lui nepoțică.

„Regret că băiatul meu nu şi-a găsit locul aici, în România. Aş fi vrut să stau cu nepoţica mea pe genunchi mai des. Întâlnirile noastre de câte trei zile, la nu ştiu cât timp, nu pot să lege relaţia dintre bunic şi nepot. Şi asta mă doare îngrozitor. Toate lacrimile astea interioare simt cum mă erodează.

Am impresia, nu cu deprimare, ci doar cu luciditate, că sunt o clepsidră: nisipul din partea de sus sunt eu, cel deplin, şi viaţa mea cea deplină, din tinereţe şi maturitate, dar nisipul se scurge şi mă tot duc. În partea de sus rămân din ce în ce mai puţin, iar în partea de jos, ce e? Bătrâneţe, degradare fizică, tristeţe şi apoi urmează doar clipa când ultimul grăunte de nisip s-a prelins, iar eu voi fi trecut la cele sfinte', mărturisea actorul.

Vladimir Găitan a murit cu un regret imens, legat de fiul și de nepoțica lui: "Mă doare îngrozitor..."Vladimir Găitan a murit cu un regret imens, legat de fiul și de nepoțica lui: "Mă doare îngrozitor..."

Radiațiile de la Cernobâl i-au fost fatale

Diagnosticat cu cancer limfatic în urmă cu 30 de ani, Vladimir Găitan a dus o luptă grea cu boala, pe care, din păcate, a pierdut-o pe 10 noiembrie… Actorul a ținut secretă afecțiunea o vreme, după care a început să vorbească deschis despre chinurile prin care trecea încă din anii 80. Pentru a ține boala sub control, Vladimir Găitan era nevoit să facă periodic transfuzii de sânge și urma o schema strictă de tratament medicamentos. Actorul a povestit cum i-a fost depistată boala.

O doamnă doctor a fost foarte intrigată de roşeaţa nefirească a feţei mele şi m-a invitat să fac nişte analize. Aveam 40 de ani atunci. Eram un bărbat în putere. Policitemia vera (aşa se numeşte boala) a fost declanşată de radiaţiile de la Cernobîl sau de o disfuncţie provocată de acestea. Măduva spinării produce mai multe globule roşii decât albe, iar sângele este foarte gros şi pericolul unui accident vascular e iminent. Medicaţia trebuie să-l fluidizeze cât mai mult ca să nu ajung acolo.

A fost îngrozitor, dar până la urmă m-am resemnat cu ideea şi am încercat să supravieţuiesc. Doctorii îmi mai dădeau doar zece ani, iar eu am fost un obraznic şi m-am încăpăţânat să trăiesc. Această boală mi-a interzis orice mişcare sportivă grea. În fiecare dimineaţă noptiera mea se goleşte de câte cinci-şase pastille‘, a mărturisit Vladimir Găitan în urmă cu mai multă vreme.

Citește și: Olimpia Melinte, confesiuni neașteptate despre a doua sarcină: „Soțul meu a știut înaintea mea că sunt gravidă”. Cum a primit fiul actriței vestea / EXCLUSIV

Citește și: Ce dietă ține Anca Țurcașiu pentru o siluetă de vis, la 50 de ani. Trucurile și meniul ei zilnic

Citește și: Cum se simte mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, la jumătate de an după ce a fost în comă, și cine are grijă de ea. Nu este soțul ei!

Citește și: Horia Tecău are COVID-19. Cum se simte tenismenul: „Îi îndemn pe cei care au luat contact cu mine să se testeze”

Citește și: Câinele lui Joe Biden ar putea intra în istorie: este primul câine adoptat care ajunge la Casa Albă. A fost salvat de la hingheri

A luptat pentru viață până în ultima clipă

Deși inițial medicii i-au mai dat de trăit zece ani, între timp au trecut mai bine de 30, iar Vladimir Găitan, sfidând legile medicinei, a împlinit 73 de ani la începutul lui 2020. Cu toate acestea, aflat la un eveniment al Teatrului de Comedie desfășurat anul trecut, actorul făcea o declarație care acum e dătătoare de fiori.

Simt că sfârşitul îmi e aproape, de aceea nu vreau să ratez aniversarea teatrului, un eveniment de o asemenea anvergură. Iubesc acest teatru şi am fost ani de zile pe scena lui. Mă bucur că aici joacă şi fiica mea. (…) Mă bucur că am jucat ani de zile în piese importante pe scena teatrului şi că nu am fost uitat‘, a dezvăluit maestrul.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter