Vlăduța Lupău, dezvăluiri în premieră după ce a devenit mamă. Cum i-a schimbat Iair viața: "A fost mai greu decât mă așteptam" / EXCLUSIV

Publicat pe

Pe 6 august, Vlăduța Lupău și soțul ei, Adi Rus, au devenit părinții micuțului Iair, un copil mult așteptat și dorit, care, mărturisește ea, le-a schimbat viața în totalitate. Artista a recunoscut însă că adaptarea a fost mult mai grea decât se aștepta, cu atât mai mult cu cât, în primele trei săptămâni de viață ale fiului lor, cei doi părinți nu au avut niciun ajutor. Iată cum se descurcă Vlăduța Lupău și Adi Rus în postura de părinți!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Bună, Vlăduța! Hai să le povestim și cititorilor cum a fost la ședința foto… Cât de greu este să faci o ședință foto profesionistă cu un bebeluș de doar o lună? Cum s-a comportat el?

În primul rând, salut și eu toți cititorii și vouă vă mulțumesc că mi-ați dat șansa de a lăsa în scris multe dintre gândurile mele!

Pot să spun ca a fost foarte frumos la prima noastră ședința foto, deși mă așteptam să fie greu și cu multă agitație. Am avut noroc pentru că l-am prins pe Iair când a fost mâncat și dormit până aproape spre finalul ședinței, cââââând a început să mârâie de foame, dar bineînțeles ne-am oprit pentru câteva minute și i-am dat sân. Avem chiar și poză… pentru că vorba aia, eram la ședința foto și am surprins momentul! Aveam emoții și cu Adi, pentru că lui nu-i prea plac pozele, dar ce nu face el pentru copilul lui?

Vlăduța Lupău, dezvăluiri în premieră după ce a devenit mamă. Cum i-a schimbat Iair viața: "A fost mai greu decât mă așteptam" / EXCLUSIVVlăduța Lupău, dezvăluiri în premieră după ce a devenit mamă. Cum i-a schimbat Iair viața: "A fost mai greu decât mă așteptam" / EXCLUSIV

La momentul în care facem acest interviu au trecut aproximativ o lună și o săptămână de când ai născut. Cum a fost această perioadă? Mai greu sau mai ușor decât te așteptai?

Perioada asta de început e frumoasă și ea, însă pot spune că este și foarte grea, iar cine mă contrazice minte! Fiind la primul copil, nu știi exact ce ai de făcut, plus că treci prin multe schimbări hormonale și printr-o nastere care, la fel, este grea, indiferent de modul în care naști, și aici mă refer la naștere naturală sau cezariană. Se schimbă radical viața și programul, și absolut tot! Deci a fost mai greu decât mă așteptam… Abia acum începe să fie puțin mai ușor.

Vlăduța Lupău: „Nu am acceptat, în primele trei săptămâni, să mă ajute nimeni”

Ce te-a luat cu adevărat prin surprindere, în ceea ce privește maternitatea?

Pffff… oboseala! Știam că se schimbă programul de somn și că va veni multă oboseala în viața mea, plus că mai și auzeam de la prietene. Însă nu mă gândeam că mă va pune la pământ', să zic așa. Efectiv, în primele zile, nu știam pe ce lume trăiesc și ce fus orar este în România. (râde) Nu am acceptat în primele trei săptămâni să mă ajute nimeni în afara de Adi, și de aceea am acumulat extrem de multă oboseală. Zi și noapte, în fiecare moment, eram doar noi cu copilul. 

Ai avut vreun moment de panică, până acum? Cum ai gestionat situația?

Am avut un singur moment de panică, într-o seară, când eu eram la casă, făcând curățenie, iar Iair a rămas cu tăticul la apartament… și a început să plângă mai puternic decât eram obișnuiți. Am venit rapid acasă și, în final, plângeam toți trei. Am trecut peste și am înțeles că nu mai trebuie să ne panicăm, pentru că sunt lucruri normale… iar dacă plânge nu e ca și cum se întâmplă ceva tragic. 

Cum este bebelușul? Cuminte, gălăgios, cu ce te surprinde?

Nu este gălăgios decât când îi este foame. Atunci e ca și cum nu mai există lapte pe lumea asta… așa circ face. Îi tot explic: Stai, mami, că nu s-o gătat laptele, imediat vineee!'… pentru că cine are copil știe exact. Bebelușul, când se trezeste, fix atunci, dacă se poate, vrea să și mănânce, însă înainte de asta el trebuie schimbat. Și el, bineînțeles, nu știe și cred că în mintea lui își închipuie că noi îl lăsăm să moară de foame, iar asta mă amuză. Cu ce mă surprinde cel mai fain încă din prima zi de când a venit pe lume e faptul că râde prin somn… și mă întreb: oare ce visează?! Bine, cred că toți părinții își pun această întrebare, la care încă nu are nimeni răspuns. 

Vlăduța Lupău: „Dacă mârâie că îl doare burtica, imediat ne trezim”

Spune-ne drept, de câte ori se trezește noaptea?

Se trezeste cam de două ori, cât mănâncă, și e așa drăguț, că adoarme mâncând. Vorba aia, dormi cu țâța-n gură'… si când adoarme așa mai și râde. E foarte faaaain!

Ești genul de mamă control-freak? De exemplu, te duci să verifici bebelușul dacă respiră?

Primele trei săptămâni, alea în care vă povesteam că nu am lăsat pe nimeni să ne ajute, eram! Ne ridicam să ne uităm în pătuțul lui de 100 de ori. (râde) După câteva nopți, ne-am potolit. Însă, într-adevăr, dacă se mârâie că îl doare burtica sau ceva, direct ne trezim, ne uităm la el și încercăm să-l ajutăm (îl masăm pe burtică, îl mângâiem etc., diverse trucuri ale părinților). 

Amplul interviu cu Vlăduța Lupău poate fi citit integral înnumărul de octombrie al revistei VIVA!, ce se găsește la chioșcurile de difuzare a presei, începând cu 28 septembrie.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter