Volodimir Zelenski, anunț despre acordul de pace cu Rusia: „Avem o nouă rundă de negocieri. Cerem obligatoriu...”

Publicat pe

Volodimir Zelenski a făcut un anunț important despre acordul de pace cu Rusia. Președintele Ucrainei a declarat că, zilele acestea, va avea loc o nouă rundă de negocieri față în față între cele două state. Acesta a transmis că ucrainienii își doresc „cu adevărat pacea' și a dezvăluit care sunt prioritățile poporului său în cadrul negocierilor. De asemenea, a mărturisit și ce e dispus să ofere.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Volodimir Zelenski a vorbit despre acordul de pace cu Rusia. Conform spuselor lui, la Orizont se află o nouă rundă de negocieri față în față între cele două state aflate acum în război. Printre altele, președintele Ucrainei a dezvăluit ce e dispus să ofere. Potrivit acestuia, guvernul lui ar lua în considerare declararea neutralității și oferirea de garanții de securitate Rusiei.

Volodimir Zelenski, anunț despre acordul de pace cu Rusia: „Avem o nouă rundă de negocieri. Cerem obligatoriu...'Volodimir Zelenski, anunț despre acordul de pace cu Rusia: „Avem o nouă rundă de negocieri. Cerem obligatoriu...'

A trecut mai bine de o lună de când Rusia și Ucraina se află în plin război. Astăzi, în jurul orei 08:00, s-a aflat că, zilele acestea, în Turcia, va avea loc o nouă rundă de negocieri față în față între cele două state. Informația a fost confirmată de surse oficiale de ambele părți, însă, momentan, nu e clar când vor începe.

Citește și: Ce a spus Volodimir Zelenski despre România, în cadrul summit-ului de la Bruxelles:”Știe ce înseamnă demnitatea…”

Citește și: Volodimir Zelenski, despre negocierile de pace cu Rusia:”Foarte dificile, uneori scandaloase”

Citește și: De ce s-au certat, de fapt, Cătălin Măruță și Alex Velea:„Eram prieteni, dar totul s-a terminat din cauza…'

Citește și: Cine este Gabriela Dincă, gimnasta care a primit Golden Buzz la Românii au Talent.A fost numită „micuța Nadia”

Volodimir Zelenski, anunț despre acordul de pace cu Rusia

Conform digi24, unul dintre negociatorii din Ucraina a anunțat că negocierile vor fi de astăzi până miercuri. În același context, șeful delegației ruse a transmis că marți și miercuri, fără să precizeze însă locul discuțiilor.

Presa din Turcia a scris că, într-o conversație telefonică, președinții Vladimir Putin și Erdogan au convenit negocieri la Istanbul, fără a menționa însă când. Până în prezent au avut loc runde de discuții în persoană în Belarus, care au continuat virtual. De asemenea, o întâlnire față în față între miniștrii de externe rus și ucrainean tot în Turcia, la Antalya.

Președintele Ucrainei: „Vrem cu adevărat pacea'

Înainte ca noile discuții să aibă loc, Volodimir Zelenski a transmis un mesaj, la miezul nopții. Președintele Ucrainei a transmis că el și poporul său vor „cu adevărat pacea'.

„Avem o nouă rundă de negocieri în față. Vrem cu adevărat pacea. Fără întârziere. După cum am fost informat, există deja o oportunitate pentru o întâlnire față în față în Turcia, ceea ce nu este rău. Vom vedea rezultatele.

Prioritățile noastre în cadrul negocierilor sunt cunoscute: suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, fără îndoială. Cerem obligatoriu garanții efective de securitate pentru țara noastră. Scopul nostru este evident – pacea și restabilirea vieții normale în țara noastră cât mai curând posibil', a declarat Volodimir Zelenski, conform sursei menționate anterior.

De asemenea, conform spynews.ro, Zelenski le-ar fi spus unor jurnaliști ruși independenți că guvernul său ar lua în considerare declararea neutralității și oferirea de garanții de securitate Rusiei.

„Guvernul meu ar lua în considerare declararea neutralității și oferirea de garanții de securitate Rusiei, inclusiv menținerea Ucrainei în afara domeniului nuclear', a mai transmis oficialul din Ucraina.

Daune de 63 de miliarde de dolari în Ucraina, după bombardamentele asupra fabricilor, depozitelor și clădirilor

Războiul din Ucraina, început pe 24 februarie 2022, a provocat daune uriașe infrastructurii. Conform digi24, e vorba despre peste 63 de miliarde de dolari, după cum aratî o nouă estimare a Institutului de Economie din Kiev.

Conform estimării, care a calculat atent impactul economic al invaziei ruse asupra Ucrainei până pe data de 24 martie, cel puțin cel puțin 4.431 de clădiri rezidențiale au fost avariate, distruse sau confiscate. Acestora li se adaugă și 92 de fabrici și depozite și 378 de școli.

Ba mai mult, 12 aeroporturi au fost distruse, avariate sau capturate, în urma bombardamentelor. La fel s-a întâmplat și cu șapte centrale termice sau hidroelectrice.

Sursă foto: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter