În timpul stagiului la CNN Andreea a văzut pentru prima dată un prompter adevărat și a făcut cunoștință cu întreaga tehnologie folosită pentru a realiza și prezenta o știre de calitate. La terminarea stagiului de la CNN, Andreea s-a întors în România și a acceptat oferta ProTV de editor-prezentator știri.

  • Locul nasterii București
  • Copii 2 copii: Alexia și Aris
  • Mariaje/Relatii căsătorită cu Alexandre Eram
  • Facebook Vezi profilul
  • Site Vezi site-ul

Andreea Esca este cea mai cunoscută jurnalistă română, ocupând poziția de realizator-prezentator în cadrul Știrilor ProTV, în decembrie 1995, de la înființarea postului. Andreea Esca a rămas celebră pentru salutul 'Bună seara România, Bună seara București, Pro Tv te salută'. De atunci, vedeta este la pupitrul Știrilor ProTV, în fiecare seară de la 19, cu mici întreruperi pentru concedii.

Cariera TV a Andreei Esca


Andreea Esca este cea mai longevivă prezentatoare de știri din România, iar înainte de a prelua frâiele principalului jurnal de știri de la ProTV și-a început cariera la SOTI, tot ca prezentatoare, în anul 1992, deși nu avea experiență în domeniu. Din acel moment a început pregătirea profesională propiu-zisă a Andreei Esca în domeniul jurnalisticii, a urmat multă muncă și cercetare de teren și chiar un stagiu la CNN.

În paralel cu aparițiile pe sticlă, Andreea Esca realizează și emisiunea 'La radio cu Andreea Esca', de la Europa FM și conduce și o revistă de lifestyle feminin.

'Pot să spun cu siguranţă că poţi să ai succes doar dacă faci ceva cu pasiune. Din pasiune. Și aici nu cred că ar trebui să facă nimeni un compromis. Căutaţi până găsiţi acel loc în care vă simţiţi atât de bine, încât aţi face absolut orice pentru el. Eu nu am văzut pe nimeni care să aibă succes într-un job pe care îl face plăcându-i aşa şi aşa. Cred că trebuie să îţi placă foarte tare! Succesul înseamnă foarte multă muncă, foarte multe sacrificii. Și atunci dacă nu faceţi un lucru cu pasiune este păcat', spunea Andreea Esca despre scretul succesului ei în carieră.

De-a lungul carierei Andreea Esca s-a implicat în numeroase campanii de binefacere și este ambasador al fundației 'Renașterea'.

Premii obținute de Andreea Esca

  • Premiul pentru cel mai bun prezentator de știri (2001, 2002, 2003)
  • Premiul 'Femeia Anului 2003' – revista Avantaje (2003)
  • Premiul CNA (2002)
  • 'Cel mai iubit om de televiziune' (2003)
  • 'Premiul de excelență' al TV Mania (2008)

Andreea Esca este căsătorită cu Alexandre Eram și are doi copii, Alexia (15 ani) și Aris (12 ani).

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter