Elena Alexandra Apostoleanu s-a născut pe 16 octombrie 1986, în Mangalia. Copilăria și-a petrecut-o tot la malul mării, în stațiunea Neptun, iar apoi a urmat cursurile Liceului Economic din Mangalia. Ulterior, artista a urmat cursurile Universității Ovidius, din Constanța, unde a absolvit Facultatea de Științe Politice.

  • Data nasterii 16.10.1986
  • Locul nasterii Mangalia
  • Inaltime 1,63 m
  • Greutate 43
  • Culoarea ochilor căprui
  • Mariaje/Relatii Inna se află într-o relație cu John Perez din 2017.
  • Facebook Vezi profilul
  • Instagram Vezi profilul
  • Site Vezi site-ul

Inna este o cântăreață de muzică dance și house care a cunoscut faima internațională prin intermediul hitului Hot, lansat pe piața muzicală în 2008, alături de băieții de la Play&Win.

Inna studii

Inna carieră

După terminarea facultății, Inna a început să se gândească tot mai serios la o carieră în domeniul muzical. După îndelungi căutări, ea i-a descoperit pe băieții de la Play & Win, originari tot din Constanța, alături de care a înregistrat melodia Hot, care a avut un succes fulminant atât în România, cât și pe piața muzicală internațională. Piesa a devenit în scurt timp hit și datorită ei Inna și trupa Play & Win au avut numeroase concerte atât în România, cât și în alte țări europene, ca Polonia, Bulgaria, Rusia, Turcia, Ungaria și Grecia. În urma impactului imens pe care l-a avut piesa Hot asupra publicului, baieții de la Play&Win au compus pentru Inna numeroase piese, devenite hituri în scurt timp, cum ar fi Hot, Love, Amazing și Déjà vu în colaboarare cu Bob Taylor.

Datorită promovării intense, în mai puțin de un an de la lansare, Inna a început să cante în Polonia alături de vedete consacrate precum Akon, Ne-Yo, Anastacia, Lady Gaga, Rihanna, Pussycat Dolls și Sugababes.

De pe albumul de debut, Hot, Inna a lansat alte patru discuri single, „Love', „Déjà Vu', „Amazing' și „10 minutes', care au câștigat poziții fruntașe în clasamentele de specialitate din Europa. Ulterior, artista a semnat un contract de management cu una dintre cele mai importante case de înregistrări din America, Ultra Records, care s-a angajat să promoveze materialele discografice ale cântăreței în S.U.A., Regatul Unit și Canada. Tot în 2009, Inna a câștigat patru trofee la gala premiilor Romanian Music Awards. În aprilie 2009, șlagărul Innei, „Hot', a fost nominalizat la categoria „Cea mai bună melodie internațională' în cadrul ceremoniei Premiilor Eska. În toamna anului 2009, Inna obținea un trofeu la premiile MTV Europe Music Awards, la categoria „Cel mai bun interpret român'.

A urmat albumul I am the Club Rocker,  artista susținând concerte în mai multe țări europene și în Mexic. În 2011, Inna a fost cea mai bine plătită cântăreață din România și din Europa de Est.

Până acum, Inna a lansat cinci albume – Hot (2009), I am the Club Rocker (2011), Party Never Ends (2013) și Nirvana (2017) și a câștigat nenumărate premii interne și internaționale, cel mai recent fiind laRRA Awards 2016 – Best Pop/Dance song, cu piesa Bop Bop.

Inna familie

Elena Alexandra este fiica lui Giorgic și a Mariei Apostoleanu și are 32 de ani. Artista s-a născut în orașul Mangalia și povestește că dragostea pentru muzică i-a fost insuflată de către familia sa, atât bunicii, cât și mama ei cântând la ocazii. Numele Inna i-l datorează bunicului ei, cel care i-a dat acest nume de alint, iar artista s-a decis ulterior să-l folosească drept nume de scenă. Cântăreața își amintește că putea cânta și fredona diverse cântece încă de la o vârstă fragedă, muzica fiind marea sa pasiune. La vârsta de opt ani Inna a început să urmeze cursuri de canto. În adolescență, Inna a ascultat o varietate de stiluri interpretând, printre altele, și muzica lui Beyonce sau a Christinei Aguilera.

Din 2017, Inna are o relație cu fotograful John Perez. Înainte, artista a format un cuplu ani de zile cu impresarul ei, Lucian.

 

 

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter