Ştefan Bănică Jr. este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti de la noi. A reuşit să cucerească inimile publicului cu concertele sale, dar şi piesele de teatru. Iată detalii despre viaţa sa. 

  • Data nasterii 10/18/1967
  • Locul nasterii Bucuresti
  • Culoarea ochilor Negri
  • Copii Radu Stefan si Ana Violeta
  • Mariaje/Relatii A fost căsătorit cu Mihaela Rădulescu în perioada 1994 - 1999 / În ianuarie 2006 Ștefan s-a căsătorit cu Andreea Marin de care a divortat în 2013 / În 2017 s-a căsătorit cu Lavinia Pîrva.
  • Facebook Vezi profilul
  • Instagram Vezi profilul

Copilăria lui Ştefan Bănică


Ştefan Bănică Jr. s-a nascut pe 18 octombrie 1967 la Bucuresti, este asadar in zodia balantei. Tatăl lui este celebru actor Ştefan Bănică şi mama lui este Sanda Liteanu.

Acum ceva timp, artistul a rememorat anii copilariei, intr-un interviu plin de dezvaluiri. Cine nu-si regreta copilaria? Si mai ales una minunata cum a fost a mea. Bunicii care m-au crescut pana la 13 ani – pentru ca mama, ziarista, era foarte ocupata, ce sa mai zic de tata – aveau o casa superba, langa Arcul de Triumf, cu o curte si o gradina de vis, in care alergam toata ziua. Din nefericire, casa a fost demolata ca sa se cladeasca o vila pentru verisoarele Elenei Ceausescu. Aveam 7 ani si-am inceput sa-i urasc. Apoi, ne-am mutat in Calea Dorobanti, intr-un apartament frumos, dar nu mai era acelasi lucru'.

A absolvit liceul Teoretic I.L. Caragiale promotia 1985 si IATC (sectia actorie, clasa Ion Cojar) promotia 1990.

Cariera lui Ştefan Bănică

Acesta are o carieră de excepţie. De-alungul timpului, el a avut şi momente când a fost la un pas să renunţe.

„O singură dată cred că mi s-a întâmplat asta, când mă pregăteam pentru teatru alaturi de marele actor Petrică Gheorghiu şi tocmai, ca să mă aducă cu picioarele pe pământ, aveam 15-16 ani şi deja făcusem un film şi ca să nu mi se urce la cap, mi-a dat cât a putut, ca să mă aducă pe drumul cel bun şi îmi venea să fac orice, numai să nu mă mai duc la actorie, dar a fost o chestie care m-a ţinut o zi! Or fi regrete, dar eu încerc să trăiesc în prezent! Ce a fost a fost, oricum nu se mai întoarce! Ce va fi habar n-am. Important e ce este acum, clipa şi atunci regretele nu îmi folosesc la absolut nimic. Pot doar să învăţ din greşelile pe care le-am făcut. Prostul greşeşte în acelaşi fel, omul care vrea să evolueze măcar greşeşte diferit – e vorbă interesantă. Ca musca care se dă cu capul de geam şi când a ieşit nu se mai bucură de libertate'.

Din 2002 și până în prezent a susținut 63 de concerte de Crăciun «sold out» la Sala Palatului, cea mai importantă sală de spectacole din România. În 2008 a susținut (record pentru România) 7 concerte consecutive de Crăciun «sold out» la Sala Palatului.

Viaţa privată a lui Ştefan Bănică

A fost căsătorit cu Mihaela Rădulescu în perioada 1994 – 1999. A avut o relație cu Camelia Constantinescu, cea care i-a născut primul copil, Radu Ștefan.Cei doi însă nu au fost căsătoriți oficial și s-au despărțit în anul 2005.

În ianuarie 2006 Ștefan s-a căsătorit cu realizatoarea TV, Andreea Marin, care a născut pe 15 decembrie 2007 o fetiță pe nume Ana Violeta. În octombrie 2013 Ștefan Bănică și Andreea Marin au divorțat.

Din 2013 Ștefan Bănică este într-o relație cu cântăreața Lavinia Pârva.

 

 

 

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter