Cabral Ibacka este unul dintre cei mai cunoscuţi prezentatori TV de la noi. În trecut, acesta a activat ca actor şi a practicat şi kickbox si thaibox. 

  • Data nasterii 04/10/1977
  • Locul nasterii Bucuresti
  • Inaltime 2 m
  • Greutate 105 kilograme
  • Culoarea ochilor Caprui
  • Copii Inoke Ibacka şi încă o fetiţă cu Andreea Ibacka
  • Mariaje/Relatii A fost căsătorit cu Luana Ibacka 2000 - 2006. Din 2011 - prezent, este căsătorit cu Andreea Pătraşcu.
  • Facebook Vezi profilul
  • Instagram Vezi profilul

Copilăria lui Cabral Ibacka

Cabral Neculai Ibacka s-a născut pe 4 octombrie 1977 în București, România. A început să facă antrenamente de kickboxing și Muay Thai la vârsta de 6 ani. La 23 de ani el avea deja câștigate câteva titluri. A absolvit Liceul Teoretic Decebal și Facultatea de Sport din cadrul Universității Ecologice.

Cabral Ibacka nu s-a sfiit niciodată să vorbească despre originile sale și despre trauma prin care a trecut în copilărie, de fiecare dată abordând situația cu umoru-i caracteristic, chiar dacă, undeva, în interior, poate, rememorarea îi provoca o oarecare tristețe. De-a lungul timpului, acesta a scris pe blogul său personal diferite episoade din viața sa, iar unul dintre acestea i-a fost dedicat întocmai tatălui său biologic.

Mama, Argentina, o gagică mişto din Buzău, venită în Bucureşti la facultate…, s-a îndrăgostit de tatăl meu biologic, Alexandre, venit din Congo printr-un schimb politico-strategic de studenţi. Şi m-am născut eu. Pe când aveam câteva săptămâni de viaţă, tata a avut puţină treabă şi a trebuit să plece. Dar n-a lipsit mult, s-a întors când tocmai împlineam 13 ani. Evident că pentru mine era un străin, dar acest mic amănunt nu l-a împiedicat să spună c-a venit să mă ia în Congo… Nu m-am dus. A mai stat câteva zile şi a plecat. Iar.' – a scris Cabral pe blogul său.

De-a lungul anilor, relația dintre Cabral și tatăl său biologic s-a mai îmbunătățit, acesta din urmă fiind chiar prezent la nunta lui Cabral cu Andreea Pătrașcu, alături de doi dintre frații săi din Congo.

Cariera lui Cabral Ibacka

În 1998, își incepe cariera artistică, la Antena 1, cu emisiunea „Roata de rezervă”. În anul 1996 joacă în filmul „Je ne marcherais jamais seul', film prezentat în anul 1997 la Cannes. Din anul 1999 până în anul 2000, prezintă mai multe emisiuni în cadrul televiziunii Prima TV.

În anul 2004 joacă în filmul „Catacombs' alături de celebra P!nk. În anul 2005 primește cel mai remarcabil rol: Inspectorul Eduard Bălan, în miniserialul Băieți buni. În 2006, interpretează propriul rol în telenovela românească „Păcatele Evei', și apoi in toamna aceluiași an începe filmările pentru telenovela românească „Iubire ca în filme', unde îl interpretează pe Bobby ‘Parai’ Ugamba.

În anul următor, Cabral începe o nouă provocare, alături de Mircea Solcanu, „Poveștiri De Noapte', o emisiune de monden, prezentă Acasă, până în 2014. În toamna anului 2007, el primește un rol în serialul numit „Inimă de țigan', personajul lui fiind Thierry.

La începutul lui 2008, Cabral primește o altă provocare, pe care o duce până la capăt, așa cum suntem deja obișnuiți: emisiunea-concurs „În al nouălea cer', prezentată alături de Adela Popescu timp de 15 săptămâni.

În toamna anului 2008, începe Regina, o telenovelă ce continuă povestea din Inimă de țigan. Personajul lui Cabral, Thierry este împușcat în primele 10 minute ale primul episod, dar va reveni în serial ceva mai târziu. În vara anului următor, Acasă se filmează lungmetrajul „State de România, student la Sorbona' dar și serialul „State de România',. personaj principal fiind același State Potcovaru din cele două producții anterioare, personaj interpretat de Gheorghe Visu. Aceste două produse îl aduc din nou pe ecrane pe Thierry, personaj interpretat de Cabral timp de 3 ani.

Deține un blogcabral.ro — care în anul 2009 a fost pe locul 2 ca număr de comentarii (după zoso.ro și înaintea bookblog.ro).

În februarie-martie 2015 a fost co-prezentator al reality show-ului românesc „Sunt celebru, scoate-mă de aici!'. Din iulie 2015,prezintă emisiunea-concurs „Ce spun românii”.

Viaţa personală a lui Cabral

Cabral Neculai Ibacka, pe numele complet, a mai fost căsătorit timp de 6 ani cu Luana Ibacka, până în 2006, și au împreună o fetiță pe nume Inoke Ibacka. Din 2011 este căsătorit cu Andreea Ibacka.

Pe 4.12. 2018, Andreea Ibacka a născut o fetiţă.

 

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter