115 ani de închisoare pentru cei 13 inculpați, în Dosarul Colectiv. Patronii clubului – 11 ani și 8 luni, Piedone – 8 ani și 6 luni

Publicat pe

Pedepse grele anunțate de Tribunalul București în dosarul Colectiv, în care sunt 13 inculpați. În total, aceștia au primit pedepse însumate de 115 ani de închisoare. Fostul primar al Sectorului 4 a fost condamnat la 8 ani și jumătate, scrie Libertatea.

115 ani de închisoare pentru cei 13 inculpați, în Dosarul Colectiv.  Patronii clubului – 11 ani și 8 luni, Piedone – 8 ani și 6 luni115 ani de închisoare pentru cei 13 inculpați, în Dosarul Colectiv.  Patronii clubului – 11 ani și 8 luni, Piedone – 8 ani și 6 luni

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată. Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu – Piedone a fost găsit vinovat pentru abuz în serviciu privind eliberarea autorizaților de funcționare pentru clubul Colectiv. Procurorii ceruseră în cazul acestuia 15 ani.

Condamnarea patronilor clubului Colectiv

Patronii Colectiv au fost și ei condamnați la ani grei de închisoare, potrivit Libertatea.ro.

George Alin Anastasescu, Costin Mincu și Paul-Cătălin Gancea au fost condamnați la câte 11 ani și 8 luni de închisoare. Procurorii au cerut inițial condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv la câte 12 ani și 10 luni de închisoare, pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Condamnarea pompierilor în dosarul Colectiv:

Antonina Radu – 9 ani și 2 luni

George-Petrica Matei – 9 ani și 2 luni

În cazul celor doi, procurorii ceruseră pedeapsa maximă prevăzută de legea penală (15 ani de închisoare), fiind acuzați de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și uzurpare de calități oficiale.

Pedepse pentru angajații firmei de artificii:

Daniela Ioana Niţă (patron) – 12 ani și 8 luni

Viorel Zaharia (artificier) – 9 ani și 8 luni

Marian Moise (artificier) – 10 ani

Cristian Mihai Niţă (administrator) – 3 ani și 6 luni

Pedepsele pentru cei trei funcționari din Primăria Sectorului 4:

Aurelia Iofciu – 8 ani de închisoare

Larisa Luminița Ganea – 7 ani de închisoare

Ramona Sandra Moțoc – 3 ani de închisoare

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter