A murit cea mai bătrână femeie din lume. Avea 128 de ani

Publicat pe

A murit cea mai bătrână femeie din lume. Johanna Mazibuko, despre care se spune că ar fi cea mai bătrână femeie din lume s-a stins din viață la 128 de ani. Femeia avea șapte copii și peste 50 de nepoți și strănepoți.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

O femeie, despre care se spune că este cea mai în vârstă persoană din lume, a murit în Africa de Sud, la vârsta de 128 de ani, după ce a trăit trei secole diferite. Mama a șapte copii, Johanna Mazibuko, a murit în casa ei Jouberton, provincia de Nord-Vest, pe 3 martie, și ar fi împlinit 129 de ani în mai.

A murit cea mai bătrână femeie din lume. Avea 128 de aniA murit cea mai bătrână femeie din lume. Avea 128 de ani

Cei apropiați au spus că avea acte de identitate care dovedesc că s-a născut pe 11 mai 1894 și a crescut într-o fermă de porumb. Ea nu a mers niciodată la școală și nu știa să citească sau să scrie.

Citește și: Emil Mitrache, celebrul Americanu din La Bloc, a încercat multe meserii: „Niciun impresar nu mai bate la poartă

Citește și: Catinca Roman, reacție după ce sora ei, Oana Roman, a rupt legătura cu ea și a blocat-o peste tot: „Îmi știu socotelile. Nu doresc să intru în acest carusel de prost gust

Citește și: Connect-R a publicat o fotografie cu Misha și i-a dedicat un mesaj, de Ziua Femeii: „Noi, bărbații, trăim într-o iluzie

Citește și: De ce nu s-a prezentat Claudia Pătrășcanu la procesul cu Bianca Drăgușanu: „Se caută circ și se încearcă să mi se facă rău'

A murit cea mai bătrână femeie din lume

Nora și îngrijitoarea ei, Thandiwe Wesinyana, a dezvăluit că Johanna Mazibuko s-a stins din viață în urma unui accident vascular cerebral. Aceasta a mai spus că a dus-o la spital pe 14 februarie și a fost tratată pentru un accident vascular cerebral și a fost externată pe 28 februarie.

Ea a murit acasă trei zile mai târziu și va fi înmormântată sâmbătă la Jouberton.

Totodată, anul trecut, când a împlinit vârsta de 128 de ani, femeia spunea: „Sunt curioasă de ce sunt încă aici după atât de mulți ani. De ce sunt încă aici? Oamenii din jurul meu au murit. Cand voi muri? Ce rost are să trăiești? Lumea m-a obosit pentru că doar stau aici fără să fac nimic'.

Tot anul trecut, cea mai bătrână femeie din lume vorbea despre copilăria ei.

Am trăit bine la fermă. Nu erau probleme atunci. Nu-mi amintesc bine copilăria, dar îmi amintesc o infestare cu lăcuste. Am crescut în mod sănătos, mâncând mai mult lapte proaspăt și spanac sălbatic. Acum mănânc mâncare modernă. Sunt obișnuită cu asta, dar mi-e dor de mâncarea cu care am crescut', a spus ea.

Mazibuko a supraviețuit atât războaielor mondiale, cât și celor două pandemii globale (Covid-19 și gripa spaniolă). Ea a trăit în timpul domniei reginei Victoria în Marea Britanie, primul zbor al fratelui Wright și prima revoluție rusă.

A avut 7 copii, dintre care doi sunt încă în viață, și peste 50 de nepoți și strănepoți.

sursă foto- Captură de ecran

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter