Adrian Streinu Cercel, avertisment de ultimă oră: "Pandemia nu iartă! Ceea ce va face diferenţa în perioada următoare va fi masca"

Publicat pe

Chiar dacă ne aflăm în perioada de relaxare, pericolul infectării cu coronavirus este departe de a fi trecut. Iar asta o spun chiar cele mai recente statistici și o confirmă specialiștii. Iată care este avertismentul doctorului Adrian Streinu Cercel, după ce numărul de infectări a crescut în ultimele zile!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Odată cu ziua de 1 iunie și cu intrarea în perioada de relaxare, au început să crească și cazurile de coronavirus, dovadă certă că oamenii au înțeles greșit ce presupune acest lucru, în contextul în care pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat.

Citește: și Costin Mărculescu a murit! Actorul a fost găsit decedat în casă, în cadă!

„Nu avem voie să ne jucăm de-a pandemia”

Din păcate, pe 11 iunie, în România s-au înregistrat 237 de cazuri noi dintr-un număr total de 21.182 de îmbolnăviri cu COVID-19. Drept urmare, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu Cercel, a atras atenția că nu este momentul să ne relaxăm prea tare, deoarece pericolul este departe de a fi trecut.

„Ceea ce vreau să spun este că nu avem voie să ne jucăm de-a pandemia. Pandemia nu iartă, nu-şi pune problema nici ce culoare are unul, nici ce culoare are celălalt. Atacă absolut la fel şi când ţi-e lumea mai dragă şi apoi te întrebi: de ce tocmai eu? Când ai ajuns să te întrebi asta, atunci înseamnă că ai nevoie de sistemul sanitar. Şi atunci să vezi dacă îţi mai dă mâna să spui că ăla e aşa, că ăla e aşa”, a declarat Streinu Cercel, potrivit Agerpres.

„Masca vă poate proteja de un eventual virus”

Adrian Streinu Cercel a mai menționat că menținerea unei stări bune de igienă personală poate împiedica răspândirea virusului, subliniind faptul că, în perioada următoare, este foarte important să continuăm să purtăm mască.

„Cum va arăta sistemul sanitar? Habar n-am. Dar cu siguranţă nu va mai fi cel de astăzi. Ce vedem în momentul de faţă? Vedem sisteme de triaj, unele puse cu cap, altele mai puţin, vedem tot felul de invenţii care ne stropesc cu chimicale din cap până în picioare, total aiurea. Şi am uitat de apă şi săpun. (…) O cameră care este aerisită, unde pătrunde soarele, acolo nu pătrunde doctorul.

Ca atare, vreţi să vă ţineţi departe de doctor? Apă şi săpun, vă spălaţi pe mânuţe, pe faţă, şi lucrurile vor fi aşa cum trebuie să fie. (…) Ceea ce va face diferenţa în perioada următoare va fi masca (…), pentru că ea vă poate proteja de un eventual virus care circulă în jur”, a conchis managerul Institutului „Matei Balş”.

Citește și: Fosta iubită a lui Costin Mărculescu, detalii șocante despre starea de sănătate a actorului: „Când eram împreună, venea des ambulanța la el”

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter