Adrian Streinu-Cercel, despre măsurile care ar trebui respectate pentru a se amâna al doilea val de coronavirus: "Masca trebuie purtată pe nas"

Publicat pe

Profesorul Adrian Streinu-Cercel vorbește despre măsurile pe care oamenii ar trebui să le respecte, astfel încât să se amâne cel de-al doilea val de coronavirus.

Adrian Streinu-Cercel, despre măsurile care ar trebui respectate pentru a se amâna al doilea val de coronavirus: "Masca trebuie purtată pe nas"Adrian Streinu-Cercel, despre măsurile care ar trebui respectate pentru a se amâna al doilea val de coronavirus: "Masca trebuie purtată pe nas"

Prof. Adrian Streinu-Cercel susține că trebuie să respectăm în continuare măsurile de distanțare socială și să ne spălăm foarte bine pe mâini de îndată ce ajungem acasă. De asemenea, el atrage atenția asupra modului în care trebuie purtată corespunzător masca.

Citește și: Când ar putea apărea un vaccin pentru coronavirus. Veștile nu sunt tocmai bune:'18 luni pentru a găsi un vaccin a fost un termen ambițios'

„Dacă noi suntem suficient de inteligenți și aplecați asupra problemei și menținem măsurile de distanțare socială: ne ducem să ne spălăm pe mâni, ne ducem să ne spălăm pe față când ajungem acasă, facem toate aceste lucruri ca lumea, purtăm masca, acoperim și nasul și gura. Când mă uit la televizor mă apucă groaza, pentru că văd majoritatea măștilor pe sub nas, nu folosesc la nimic. Doar de design așa sau să-și facă poză pe Facebook. Dar din punct de vedere epidemiologic n-au absolut niciun fel de valoare. Masca trebuie purtată pe nas', a declarat Adrian Streinu-Cercel la Digi 24.

Profesorul Streinu-Cercel atrage atenția că masca trebuie purtată asupra nasului și amprentată astfel încât să se plieze pe conturul feței.

Citește și: Povestea impresionantă a medicului Petre Ciuvăț, care la 80 de ani a revenit la spital și luptă împotriva coronavirusului:”Nu mă tem. Asta iubesc și asta am iubit toată viața”

„Mai mult decât atât, masca are o parte metalică. Ea trebuie pusă asupra nasului și amprentată încât să ia conturul feței. Nu facem așa, masca își pierde din valoarea de a proteja. De ce îl ia? Pentru că aerosolii plutesc în aer, la o distanță de 0,7 m, până pe la 1,5-1,7 m înălțime, exact în zona de impact a feței', a conchis el.

Sursa foto: Hepta

Citește și: Studiul care schimbă perspectiva privind riscul îmbolnăvirii cu noul coronavirus:după cât timp petrecut lângă un bolnav vom lua COVID-19

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter