Povestea impresionantă a medicului Petre Ciuvăț, care la 80 de ani a revenit la spital și luptă împotriva coronavirusului: "Nu mă tem. Asta iubesc și asta am iubit toată viața"

Publicat pe

Pentru medicul Petre Ciuvăț, care poate fi găsit mai mereu la Spitalul Orășenesc din Rovinari, pacienții sunt pe primul loc. Deși are aproape 80 de ani de viață și nu mai puțin de 57 de carieră, deși a trăit tot soiul de experiențe limită în tot atâția ani, dragostea de profesie e de neclintit. Aceasta este povestea unui medic neobosit, care traversează pandemia de coronavirus cu un curaj de oțel, fără pic de teamă și cu mult optimism.

Povestea impresionantă a medicului Petre Ciuvăț, care la 80 de ani a revenit la spital și luptă împotriva coronavirusului: "Nu mă tem. Asta iubesc și asta am iubit toată viața"Povestea impresionantă a medicului Petre Ciuvăț, care la 80 de ani a revenit la spital și luptă împotriva coronavirusului: "Nu mă tem. Asta iubesc și asta am iubit toată viața"

Povestea medicului Petre Ciuvăț este una absolut impresionantă. La aproa- pe 80 de ani, are o putere de muncă fantastică își iubește meseria ca în prima zi. A știut că Medicina este calea sa încă din copilărie, iar azi, după 57 de ani de carieră, este în continuare neobosit, mereu la dispoziția celor ce au nevoie de ajutor.

Petre Ciuvăț nu este doar medicul în halat alb ce-și face impecabil meseria, ci și un om extrem de blând, cald, simpatic și foarte modest. În ciuda faptului că nu doar profesia, ci și experiența îl aruncă în linia întâi, nu cunoaște teama și nimic nu-l poate opri din a face bine. Petre Ciuvăț este o forță. O forță pe care nici măcar un dezastru istoric precum pandemia de coronavirus nu o poate clinti din misiunea sa. După ce și-a pe- trecut mai bine de jumătate din viață oferind salvare și speranță,  Petre Ciuvăț este pregătit pentru înfruntarea cu inamicul necunoscut, invizibil, perfid și foarte periculos.

Citește și: COVID-19 a făcut a treia victimă în rândul cadrelor medicale din România. O doctoriță din Hunedoara a murit, după ce a fost infectată cu coronavirus

În rândurile de mai jos, ne-a raspuns la câteva întrebari, prilej cu care ne-am convins ca este un exemplu de medic nobil și dedicat, pentru care nimic altceva nu este mai important decât să salveze vieți.

Sunteți un model pentru toată lumea. Cum ați ajuns medic? Se vede că sunteți făcut pentru această meserie…

Prin anul V se dădea un concurs pentru a obține un post de intern. Pe vremea aceea era o structură a Ministerului Sănătății în circuitul spitalicesc și exista postul acesta de intern. Era în timpul studenției, dura 3 ani de zile și lucrai în spital, deși erai student. Deveneai salariat cu carte de muncă și îți alegeai o specialitate după care, o dată la 6 luni, schimbai spitalul. Am reușit la acest concurs și am ales specialitatea de ATI. În felul acesta am ajuns în specialitatea ATI pentru că asta mi-a plăcut mie. Asta am vrut să fac. Asta iubesc și asta am iubit toată viața.

Citește și: Descoperire de ultimă oră a medicilor din Wuhan:există un loc unde există riscul de infectare cu noul coronavirus din aer

Ce v-a determinat să vă alegeți chiar medicina?

La asta am visat încă din copilărie. Mi-am dorit dintotdeauna. Când eram mic, pe când aveam cam doi ani, prindeam broaște și le spintecam burticica, să analizez ce e înăuntru. Motiv pentru care luam multă papară. (râde)

Ce vă mai motivează să mergeți zilnic la muncă după atâția ani?

Ce m-ar putea motiva mai mult dacă nu dragostea de profesie? Îmi place foarte mult această profesie.

Citește și: Ce mâncăm în vremea coronavirusului? Alimentele pe care ar fi bine să le consume orice adult, potrivit OMS:iată meniul detaliat

Puteți citi interviul integral în numărul de mai al revistei VIVA!

Revista se poate gasi in retele: Kaufland, Cora, Metro, Carrefour, Auchan, Inmedio, Nis Petrol, OMV.

Sursa foto: Captură YouTube, pixabay.com

Citește și:Corina Caragea, la datorie în plină pandemie! Cum se protejează de coronavirus, la job și acasă: „Păstrez distanța și dezinfectez cât de mult pot”. Vedeta și-a descoperit o nouă pasiune, în izolare! INTERVIU

 
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă