Descoperire de ultimă oră a medicilor din Wuhan: există un loc unde există riscul de infectare cu noul coronavirus din aer

Publicat pe

Specialiștii din Wuhan, China, locul de unde a izbucnit noul cornavirus, au descoperit că există spații publice unde particulele de virus au rămas în aer mult timp, transmite Daily Mail.

Descoperire de ultimă oră a medicilor din Wuhan: există un loc unde există riscul de infectare cu noul coronavirus din aerDescoperire de ultimă oră a medicilor din Wuhan: există un loc unde există riscul de infectare cu noul coronavirus din aer

COVID-19 încă mai ascunde multe mistere, pe care oamenii de știință încearcă să le deslușească cât mai rapid. Cercetătorii chinezi au mai făcut o descoperire și anume că noul coronavirus ar putea rămâne în aerul locurilor aglomerate mai multe ore sau chiar zile.

Citește și: Cine este dr. Virgil Musta, medicul din Timișoara care a reușit să vindece cele mai multe cazuri de coronavirus: „Am ales Medicina la îndemnul familiei. Cel mai mare sacrificiu a fost că am petrecut puțin timp cu soția și cu fiica mea” / INTERVIU EXCLUSIV

După o analiză în detaliu a probelor de aer din diverse părți ale două spitale, concluziile specialiștilor din Wuhan au fost că virusul nu era detectabil peste tot. Excepție au făcut două zone „predispuse la aglomerație'.

Experții și-au dat seama că în aerul toaletelor spitalului, unde era o ventilație foarte mică, particulele virale pluteau în aer. Cu alte cuvinte, virusul rămâne în aerul toaletelor publice, în cazul în care ventilația este deficitară!

Citește și: Zile de coșmar pentru o familie numeroasă!O mamă infectată cu noul coronavirus, dar asimptomatică, și-a infectat 17 dintre cei 18 copii

În egală măsură, medicii au realizat că există concentrații foarte mari și în încăperile în care personalul medical a depozitat și apoi a luat echipamentul de protecție.

Același studiu indică faptul că SARS-CoV-2 se poate lipi pe îmbrăcăminte și poate reveni din nou în aer, în momentul în care sunt îndepărtate măști, mănuși și haine, notează gândul.ro.

Sursa foto: pixabay.com, pexels.com, Hepta

Citește și: Un bărbat din județul Mureș, cea mai tânără victimă a coronavirusului. Avea doar 26 de ani!

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă