Veste bună de la cercetători în lupta împotriva COVID-19! A apărut soluția care oferă protecție împotriva virusului timp de 90 de zile. Costă doar 7 lire

Publicat pe

Veste bună din Hong Kong. Într-o mare de pronosticuri sumbre, cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie au făcut un anunț de bun augur: a apărut soluția care te scapă de virusul depus pe suprafețe. Produsul care urmează să fie lansat pe piață în mai oferă o protecție de 90 de zile împotriva virușilor și bacteriilor.

Dacă veștile despre găsirea unui vaccin eficient împotriva coronavirus se lasă așteptate și, oricum, acest lucru nu va putea fi posibil mai devreme de un an, iată că între timp apar tot felul de metode salvatoare. Cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Hong Kong au anunțat că au descoperit soluția care te scapă de virusul depus pe suprafețe. Soluția antivirală oferă o protecție de circa 90 de zile împotriva virușilor și bacteriilor, fiind, așadar, eficientă și în cazul COVID-19, a notat Reuters.

Soluția antivirală care oferă protecție timp de 90 de zile împotriva coronavirus

Conform specialiștilor, produsul numit MAP-1, rezultat a 10 ani de muncă în laborator, poate fi pulverizat pe suprafețele cele mai utilizate de către oameni, precum balustrade, butoane de ascensor ori clanțe.

'Aceste locuri sunt atinse tot timpul şi, în acelaşi timp, servesc ca mediu propice pentru transmiterea bolilor. Spre deosebire de produsele comune folosite pentru dezinfectare, precum înălbitorul diluat şi alcoolul, eficienţa MAP-1 este sporită de polimerii sensibili la căldură care încapsulează şi eliberează dezinfectanţii la contactul uman. Produsul nu este toxic şi este sigur pentru piele şi mediul înconjurător', a declarat Joseph Kwan, unul dintre cercetătorii implicați în dezvoltarea soluției antivirale.

Soluția MAP-1 va fi disponibilă în magazinele din Hong Kong începând cu luna mai și nu este deloc costisitoare, după cum au precizat specialiștii.

Foto: Hepta

Citește și: Alexandra Stan se află în izolare de 8 săptămâni: „Am devenit expertă la gătit pâine și covrigi”. Care e cea mai mare teamă a solistei în timpul pandemiei de coronavirus

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter