Al cincilea român infectat cu Coronavirus, confirmat oficial

Publicat pe

Autoritățile române au confirmat cel de-al cincilea caz de îmbolnăvire cu Coronavirus. Se pare că este vorba despre un pacient din județul Timiș.

Întrebat, la Parlament, dacă s-a confirmat la Timişoara al cincilea caz de coronavirus, ministrul a răspuns: „Cel de ieri s-a negativat şi s-a pozitivat un contact”.

„Din informaţiile pe care le am este confirmarea faptului că ancheta epidemiologică este folositoare, faptul că sunt identificate aceste persoane care sunt puse rapid sub tratament”, a spus Costache. 


Victor Costache, ministrul Sănătății, a confirmat cel de-al cincilea caz de îmbolnăvire cu Coronavirus. Persoana ar fi intrat în contact cu pacientul diagnosticat cu o zi în urmă, cel de-al patru caz de Coronavirus din România.

Citește și: Cât de eficient este gelul dezinfectant împotriva coronavirusului COVID-19! Ce trebuie să știi înainte să-l cumperi


Este vorba despre o răspândire a cazurilor. Ultima persoană infectată a luat contact cu bărbatul din Timișoara, diagnosticat cu Coronavirus.


El ar fi luat contact, la rândul lui, cu o altă persoană depistată pozitiv care s-a întors din Italia.

Citește și: Al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România: un bărbat de 47 de ani, din Timișoara!/ În ce stare se află acum


Până în acest moment, în România au mai fost întregistrate patru cazuri de Coronavirus: cazul unui bărbat din Gorj, care era doar purtător şi care a fost declarat vindecat, cel al femeii din Timişoara care s-a aflat în contact cu bărbatul depistat marţi pozitiv şi cel al unui bărbat din Maramureş.


„Nu există motiv de panică pentru restul pasagerilor care au fost în avion, (să creadă că – n.red.) dacă a fost unul va fi un număr mare. Posibil să apară, dar e vorba de persoanele care au fost contacți direct și ele sunt în autoizolare la domiciliu. Deci ei nu au avut contact decât cu membri de familie care sunt autoizolați la domiciliu’, a afirmat, la DIGI 24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Citește și: Coronavirusul, de neoprit. Stare de urgență în SUA. În Italia, numărul de cazuri a crescut într-o singură zi cu 50%

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifestă și cum se transmite

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter