Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă: „Este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala”

Publicat pe

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă. În perioada ce urmează este foarte probabil ca persoanele nevaccinate să se infecteze cu coronavirus, având în vedere contagiozitatea ridicată a tulpinii care circulă în prezent. Alexandru Rafila, reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății a menționat faptul că noua tulpină se transmite de trei ori mai repede decât varianta inițială a virusului.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de cazuri. Acesta susține că persoanele nevaccinate sunt în pericol de vaccinare, având în vedere noua tulpină care circulă pe teritoriul României. Mai mult, acesta a declarat că țara noastră are nevoie de o campanie de informare care să îi convingă pe oameni să apeleze la vaccin.

Citește și: Povestea impresionantă a lui Gabriel Toma, supraviețuitor ATI COVID:”Am delirat zile întregi, cel mai mare coșmar era…”

Citește și: Record de decese din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore.Câți oameni au murit

Citește și: Masca de protecție devine obligatorie în localitățile cu rata peste 6 la mie

Citește și: Incendiu la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța!Au murit nouă persoane

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă!

Alexandru Rafila a fost invitat în cadrul unei emisiuni la B1 TV, unde a vorbit despre situația actuală din România. Acesta este de părere că persoanele nevaccinate se vor infecta cu COVID-19 în perioada următoare din cauza faptului că pe teritoriul țării noastre circulă o nouă tulpină ce se răspândește mult mai ușor.

„E foarte greu să nu contactezi boala, pentru că această tulpină e de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală şi asta e într-adevăr o problemă foarte mare, iar aglomeraţiile, în lipsa măsurilor de protecţie – mască şi distanţare – nu fac altceva decât să favorizeze transmiterea', a explicat Alexandru Rafila într-o emisiune la B1 TV.

Alexandru Rafila compară România cu alte țări

Acesta a făcut o comparație între România și restul țărilor din lume. El menționează că țările cu o acoperire mai mare vaccinală nu au la fel de multe decesuri sau internări la ATI precum se întâmplă la noi.

„De fapt, asta e diferenţa între noi şi ei şi asta trebuie să înţelegem ce se va întâmpla în perioada următoare. În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala.', a mai adăugat acesta.

10.400 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

10.400 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România, în ultimele 24 de ore. 2.818 dintre îmbolnăviri au fost înregistrate în București, fiind cel mai mare număr de cazuri din Capitală de la debutul pandemiei și până acum.

În acest moment, la ATI sunt internate peste 1.603 persoane, în stare gravă sau foarte gravă.

Sursă foto: Libertatea

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter