Raed Arafat, mesaj pentru cei care cred că vaccinul anti-COVID este nociv: "Peste 4 miliarde de oameni..."

Publicat pe

Raed Arafat a anunțat că România e mult sub media de vaccinare pe plan mondial, în contextul pandemiei de COVID-19. Șeful DSU a avut un mesaj și pentru cei care cred că vaccinul ar face rău. Le-a transmis să nu se mai bazeze pe informațiile „hilare' care circulă pe Internet, pentru că nu ar avea nicio „bază științifică'. Iată ce i-a îndemnat să facă!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Raed Arafat a făcut un anunț important pentru țara noastră, vineri, 8 octombrie 2021. Secretarul de Stat a transmis că România se află mult sub media de vaccinare la nivel mondial. Totodată, el le-a transmis oamenilor care nu cred în efectul benefic al vaccinului anti-COVID-19 să nu se mai informeze din datele „hilare' apărute pe Internet, ci din surse oficiale.

Citește și: Povestea impresionantă a lui Gabriel Toma, supraviețuitor ATI COVID:”Am delirat zile întregi, cel mai mare coșmar era…”

Citește și: Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă:„Este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala'

Citește și: Ce restricții intră în vigoare în București.Rata de infectare COVID-19 a depășit 6 la mia de locuitori

Citește și: Bucureștiul a intrat în scenariul roșu.Ce restricții se impun

Raed Arafat: „România e mult sub media de vaccinare pe plan mondial'

Raed Arafat a făcut noi declarații despre situația țării noastre în raport cu vaccinarea. Șeful DSU a transmis vineri, 8 octombrie, că România se află cu mult sub media de vaccinare pe plan mondial, de 45%.

„Media de vaccinare pe plan mondial este de 45%. România este sub ea. Nu media europeană, media europeană este mult mai sus. Noi sutem undeva pe la 30, 30 şi ceva la sută. Media mondială, care include Africa, Asia, toată lumea, este de 45%', a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Cât despre teoriile potrivit cărora vaccinurile anti-COVID-19 ar face rău, Raed Arafat susține că dacă ar fi fost probleme în acest sens, ele ar fi apărut deja. În total, s-au vaccinat peste 4 miliarde de oameni din întreaga lume. Șeful DSU a declarat că vaccinurile au ajutat la limitarea răspândirii virusului și că țările care au atins rata de vaccinare de 70-80% se bucură de relaxarea completă.

„Peste 4 miliarde de oameni s-au vaccinat deja. Dacă aceste vaccinuri făceau atât de mult rău, se vedea deja, fără discuţie.

Se vede că aceste vaccinuri au limitat răspândirea şi ţările care au atins rata de vaccinare de 70, 80% se relaxează complet şi nu mai au probleme, o consideră o răceală', a adăugat șeful DSU.

Ce le-a transmis celor care cred că vaccinul face rău

Secretarul de Stat Raed Arafat i-a sfătuit pe oameni să se raporteze la astfel de date atunci când iau decizii și nu la informațiile ce circulă pe Internet, care nu au o bază științifică.

„Acestea sunt datele la care trebuie să ne raportăm când luăm decizii, nu la informaţiile hilare care circulă pe internet, fără nicio bază ştiinţifică', a mai transmis el.

Bilanț COVID-19 din 11 octombrie 2021, în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în utimele ore au fost raportate 9.148 noi cazuri de COVID-19. Autoritățile oficiale au transmis că în intervalul 10.10.2021, ora 10:00, – 11.10.2021, ora 10:00, au fost înregistrate de către INSP 209 decese, dintre care 96 bărbați și 113 femei.

Pacienții decedați erau internați în unitățile spitalicești din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și din Capitală, notează Antena 3.

Sursă foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter