Alte două cutremure puternice au lovit Turcia și Siria. 6 oameni au murit, iar 300 au fost răniți

Publicat pe . Actualizat Marți, 21 februarie 2023, 11:50

Alte două cutremure puternice în Turcia și Siria. 6 oameni au murit. Luni seara, 20 februarie, alte două cutremure puternice au lovit Turcia și Siria. Până la momentul actual, șase persoane au murit, iar peste 300 au fost rănite.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Alte două cutremure puternice au lovit Turcia și Siria. În urmă cu două săptămâni, în data de 8 februarie, un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter a avut în sudul Turciei, în apropiere de orașul Gaziantep. Cutremurul s-a resimțit inclusiv în Siria, dar și în Liban, potrivit specialiștilor. Mii de persoane și-au pierdut viața, iar alte sute au fost rănite și scoase de sub dărâmături cu răni grave.

Aftermath of the devastating earthquakes hit southern TurkiyeAftermath of the devastating earthquakes hit southern Turkiye

Seara trecută, Turcia a fost lovită din nou de două cutremure, unul cu magnitudinea de 6,4, iar celălalt de 5,8, în provincia Hatay, zonă deja afectată de seismele de acum două săptămâni. 6 persoane au fost declarate decedate, iar peste 300 au fost rănite.

Citește și: Poate fi afectată România de cutremurele din Turcia? Profesorul Mărmureanu explică: „Nu am văzut niciodată așa ceva”

Citește și: Cutremur de 7,8 grade pe scara Richter în Turcia și Siria. Peste 4900 de persoane au murit

Citește și: Cum a reușit Alin Oprea să renunțe definitiv la alcool:’A fost mult mai ușor decât mi-am imaginat’

Citește și: Ce spune Ozana Barabancea despre operațiile estetice și ce trucuri de frumusețe are: „Fiecare își face ce consideră pentru a arăta bine. De ce poartă mereu pălării și cruci / EXCLUSIV

Alte două cutremure puternice au lovit Turcia și Siria

Potrivit AFAD, unul dintre cutremure a avut loc în jurul orei locale 20.04 (19.04 la București) în districtul Defne din Hatay, cu o magnitudine de 6,4 grade pe scara Richter, iar celălalt a avut loc trei minute mai târziu, cu epicentrul în districtul Samandag din Hatay, cu o magnitudine de 5,8 grade. Au fost înregistrate 90 de replici până la momentul actual, informează Digi24.

Într-un videoclip înregistrat de o femeie din Hatay, zona afectată de cutremure, se aude țipând: „pământul s-a zguduit, casa mea s-a prăbușit. toți sunt morți”, informează Mediafax.

Cutremur de 7,8 grade pe scara Richter în Turcia și Siria

Un cutremur devastator s-a produs în sudul Turciei. Seismul, cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter s-a simțit în provincia Gaziantep, în apropiere de granița cu Siria.

Peste 47.000 de persoane au fost declarate moarte, iar alte mii au fost rănite.

sursă foto- Profimedia, Arhivă VIVA!, Libertatea

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton