Cutremur de 7,8 grade pe scara Richter în Turcia și Siria. Peste 4900 de persoane au murit

Publicat pe

Cutremur de 7,8 grade pe scara Richter în Turcia. Potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite, cutremurul din Turcia a fost urmat de 78 de replici, iar seismele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar și Liban, Siria și Cipru. Peste 500 de oameni au murit în Turcia și Siria și sunt mii de răniți. România trimite salvatori în Turcia.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

ora 11:12 – Un nou cutremur a lovit din nou Turcia. Noul seism cu magnitudinea de 5,7 a lovit estul Turciei marți, la o adâncime de 46 km (28,58 mile), a anunțat Centrul Seismologic Mediteranean European (EMSC).

Trei aeronave militare cu salvatori români și tehnica în dotare au ajuns luni seara în Adana, Turcia, pentru a ajuta autoritățile în gestionarea dezastrului umanitar provocat de cutremure.

UPDATE- 07.02.2023- ora 10:20 – Cel puțin 4.500 de persoane s-au stins din viață după cutremurul devastator din Turcia și Siria. Numărul deceselor în Siria a ajuns la 1.559, iar cel al persoanelor rănite a ajuns la 3.648.

În Turcia, numărul persoanelor decedate este de 3.381. Competițiile sportive au fost amânate până la noi ordine.

„Ministrul Tineretului şi Sportului, Mehmet Muharrem Kasapoglu, a anunţat că toate competiţiile sportive naţionale au fost suspendate până la noi ordine, din cauza cutremurului”, a scris ministerul într-un comunicat.

UPDATE- 16:48- Peste 1900 de persoane s-au stins din viață după cutremurul care a afectat Turcia și Siria.

UPDATE- 12:49 – 912 persoane au murit în urma cutremurului din Turcia, a anunțat președintele Recep Erdogan.

UPDATE- 11:00- Bilanțul combinat din Turcia și Siria se ridică la cel puțin 641 de decese, potrivit The Guardian.

Cutremur de 7,8 grade pe scara Richter în Turcia și Siria. Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter a avut loc luni în sudul Turciei, în apropiere de orașul Gaziantep. Noul bilanț al cutremurului din Turcia este de 284 de morți și 2,323 răniți, 1710 clădiri avariate în cel puțin 10 orașe.

Cutremur de 7,8 grade pe scara Richter în Turcia și Siria. Peste 4900 de persoane au muritCutremur de 7,8 grade pe scara Richter în Turcia și Siria. Peste 4900 de persoane au murit

Cutremurul s-a resimțit inclusiv în Siria, unde au murit cel puțin 237 de persoane, dar și în Liban, potrivit specialiștilor. Președintele României, Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familiile victimelor cutremurului din Turcia și Siria. „Gândurile noastre se îndreaptă către victimele și familiile acestora după cutremurul devastator care a lovit Turcia și Siria. Transmit sincere condoleanțe din partea României familiilor victimelor și o însănătoșire rapidă a persoanelor rănite. România este solidară cu cei afectați de această tragedie', a scris președintele, pe Twitter.

Citește și: Ce trebuie sa faci în caz de cutremur 

Citește și:Azi se împlinesc 43 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977! Cântăreața Doina Badea a murit, atunci, împreună cu toată familia / Nu i-a fost niciodată găsit trupul!

Citește și: Lista adăposturilor anti-bombe din București. România are 4.500 de buncăre

Citește și: Zelenski susține că și-a pierdut interesul față de NATO: „Ucraina nu este o țară care cerșește în genunchi

Cutremur de 7,8 grade pe scara Richter în Turcia și Siria

Un cutremur devastator s-a produs luni dimineața în sudul Turciei. Seismul, cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter s-a simțit în provincia Gaziantep, în apropiere de granița cu Siria..

Cutremurul a fost urmat de 78 de replici, potrivit USGS și s-a resimțit în Turcia, Liban, Siria și în Cipru. Peste 560 de oameni au murit în Turcia și Siria, iar mii au fost răniți. Numărul morților au crescut în Turcia la 284, iar peste 2.300 au fost rănite, a declarat vicepreședintele Fuat Oktay, conform CNN.

România va trimite în zona afectată o echipă RO-USAR, personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a transmis mai multe mesaje imediat după producerea cutremurului.  Sperăm că vom trece împreună peste acest dezastru cât mai curând posibil și cu cele mai mici pagube și ne vom continua munca', a scris acesta pe Twitter.

Zece români prinși în Turcia într-o zonă afectată de cutremur

Ambasada României la Ankara a fost contactată de către un grup de studenți Erasmus, cetățeni români, care erau cazați la un hotel din localitatea Kahraman Maraș, Turcia, afectată de cutremur. Din grupul de cetățeni români fac parte nouă studenți și un profesor coordonator. Grupul a cerut asistență consulară și sprijin pentru repatriere.

De asemenea, ministerul sirian al sănătății a transmis un bilanț actualizat al victimelor, potrivit căruia peste 230 de persoane au murit, în provinciile guvernamentale Alep, Lataka, Hama și Tartus. Peste 600 de persoane sunt rănite.

Facem apel la autoritățile locale și forțele civile să-și mobilizeze echipele și recomandăm tuturor organizațiilor umanitare, de sănătate și de ajutor care activează în Siria să se organizeze astfel încât să acopere toate situațiile care apar„, au transmis autoritățile siriene. 

Presa de stat siriană a declarat că un număr mare de clădiri s-au prăbuşit în provincia Alep, iar mai multe clădiri s-au prăbuşit.”Au căzut tablouri de pe pereţii din casă”, a declarat Samer, un locuitor din Damasc, capitala siriană. „M-am trezit îngrozit. Acum suntem cu toţii îmbrăcaţi şi stăm la uşă„, a mai spus acesta, potrivit The Guardian.

Sursa foto: Profimedia/Twitter

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter