Ambasadorul României în Italia, anunț de ultimă oră: "Șase români sunt infectați cu coronavirus" / Care este starea bolnavilor

Publicat pe

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a confirmat că, până acum, sunt șase români infectați cu noul coronavirus. Totodată, ambasadorul a îndemnat la calm și susține că mulți dintre români au înțeles că nu este momentul potrivit să vină în țară. „Să nu facem din arta trișării un mod de viață.', spune ambasadorul.

George Bologan spune că dintre cei șase români infectați cu noul coronavirus, doi sunt la spital, o persoană urmează un tratament ambulatoriu şi celelalte sunt în autoizolare acasă.

„Să nu facem din arta trișării un mod de viață, pentru că persoanele care nu au înțeles că nu au ce să caute în România pentru binele familiilor lor sunt iresponsabile. Eu cred că majoritatea celor care au ales să rămână în Italia, și sunt cei mai mulți dintre compatrioții noștri, sunt oameni care știu ce înseamnă respectul. Chiar dacă unul e asimptomatic se poate duce acasă, traversează Europa care e plină de focare în acest moment, stă la masă cu părinții și bunicii și peste o săptămână se întreabă de ce are o tragedie în familie. Nu putem să acționăm așa după ureche. Da, este un segment de vârstă care nu e foarte expus. Cum am văzut vindecări, persoane de 20-30 de ani nici măcar nu au avut simptome. Probleme sunt la persoanele care depășesc vârsta de 70 de ani și au și alte afecțiuni', a afirmat ambasadorul României în Italia pentru Mediafax.

„Patriotismul nu înseamnă să bei o bere, să mânânci un mic la zilele naționale și nici să mergi acasă cu o găleată sau o șapcă. Patriotismul înseamnă un comportament responsabil, lucid, asumarea unui mod de a fi în care se practică virtuțile', a afirmat Bologan.

Precizările Ministerului Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunii diplomatice a României la Roma și al oficiilor consulare de pe teritoriul Italiei, a fost în contact constant cu autoritățile italiene și a monitorizat permanent atât evoluția crizei sanitare, cât și măsurile adoptate de autoritățile italiene și modalitățile de aplicare a acestora în contextul demersurilor de gestionare și prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19.

În acest sens, ca urmare a plasării întregului teritoriu al Republicii Italiene în carantină, cât și a măsurilor adoptate de către autoritățile române de suspendare a zborurilor și a curselor de transport rutier de persoane înspre și dinspre Italia, reprezentanții Ambasadei României la Roma au demarat un proces de identificare și localizare a cetățenilor români care se află în Italia în tranzit, în drum spre România sau în vacanță și care se află în imposibilitatea de a reveni în țară prin mijloace proprii, neavând astfel alternativă reală de a rămâne pe teritoriul Italiei (spre deosebire de cetățenii români cu reședința sau domiciliul în Italia).

Până la acest moment, aproximativ 30 de persoane au contactat misiunile diplomatice și consulare, notificându-și prezența și demonstrând că se află în Italia ca turiști sau în tranzit. Situația este actualizată în permanență. În acest context, recomandăm cetățenilor români care se află în Italia ca turiști sau care tranzitează Italia, în drum spre România, să contacteze misiunea diplomatică a României la Roma sau unul dintre cele 6 consulate de pe teritoriul Italiei și să își notifice prezența, comunicând datele de identificare și adresa la care se află la acest moment.

Misiunea diplomatică și oficiile consulare de pe teritoriul Italiei pot fi contactate la următoarele numere de telefon:

Ambasada României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344;

Oficii consulare:

Trieste +393408821688;

Milano: +393661081444;

Torino: +393387568134;

Bologna: +393491178220;

Bari: +393346042299;

Catania: +393209653137.

Citește și:

Klaus Iohannis: „Persoanele infectate cu coronavirus sunt în stare bună. Asta ca să distrugem mitul că virusul este ucigaș'

Coronavirus în România. Câte cazuri sunt până acum. Au fost confirmate 36 persoane infectate, dintre care 16 în București

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter