Bebeluș de opt luni abandonat în scara unui bloc. Mama a lăsat un bilet lângă copil: "Îmi este greu să..."

Publicat pe

Un bebeluș de opt luni a fost abandonat în scara unui bloc chiar de mama lui. Femeia a lăsat și un bilet lângă copil, împreună cu un bagaj în care erau lapte și câteva lucruri ale micuțului. Totodată, mama s-a asigurat că bebelușul va fi găsit din timp și a sunat la câteva uși, înainte de a-l lăsa în scara blocului.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

O mamă de 22 de ani și-a abandonat copilul de doar opt luni într-o scară de bloc. Totul s-a întâmplat în Republica Moldova, în Bălți, iar tânăra și-a motivat gestul într-un bilet lăsat în bagajul celui mic. Angajații Direcției Asistență Socială din Bălți împreună cu polițiștii urmează să identifice părinții biologici ai copilului, iar apoi să stabilească motivele abandonului.

Bebeluș de opt luni abandonat în scara unui bloc. Mama a lăsat un bilet lângă copil: "Îmi este greu să..."Bebeluș de opt luni abandonat în scara unui bloc. Mama a lăsat un bilet lângă copil: "Îmi este greu să..."

Bebeluș bolnav, abandonat de mama lui într-o scară de bloc

Un bebeluș a fost abandonat de propria mamă în scara unui bloc din Bălți, Republica Moldova. Medicii au declarat că micuțul are probleme de sănătate.

„Vârsta pacientului este aproximativ de 7,8 luni. Serviciul de asistență medicală urgență a adus copilul la departamentul pediatrie către orele 18:20. În momentul internării, starea pacientului era într-o situație deplorabilă sanitară.

Copilul a fost diagnosticat cu malnutriție, bronșită și este suspect la pneumonie”, a spus Natalia Brașoveanu, purtător de cuvânt SC Bălți, scrie nordnews.md.

,,Am luat legătura cu tatăl biologic, îi vom trimite pozele, să vadă dacă el este tatăl și dacă el este copilul căutat. Avem careva presupuneri pe care urmează să le verificăm.  Să examinăm posibilitatea, fie de a transmite copilul celuilalt părinte, dacă anterior nu s-au depistat alte neglijări ale acțiunilor părintești, fie să fie transferat copilul de la spitalul, din secția de copii cu vârstă de fragedă, într-un centru de plasament pentru copiii de vârstă fragedă de pe strada Ivan Franco, până la stabilirea statutului copilului', a declarat Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți.

Tânăra mamă ar avea 22 de ani și ar fi locuit de ceva vreme în Bălți.

Citește și: Clipe de panică pentru Ioana Ginghină, în vacanța la munte:'A fost cu peripeții'. Ce probleme de sănătate a avut

Citește și: Noi informații despre Simona Halep și scandalul de dopaj în care este implicată. Cristian Jura, arbitru TAS:'Tribunalul a anunțat că…'

Citește și: Drama lui Adrian Stroe de la Chefi la cuțite. Concurentul își crește singur cei doi copii, după ce mama i-a părăsit:„Soția nu știu unde este’

Ce bilet a lăsat mama lângă bebeluș, înainte de a-l lăsa în scara de bloc

Femeia a lăsat lapte și câteva hăinuțe pentru copil. Lângă micuţ a fost găsit şi un bilet în care femeia care l-a abandonat a scris că nu își permite să îl întrețină.

„Numele, prenumele copilului, când s-a născut, data, luna, anul nașterii, vârsta lui, s-a născut bolnav. Îmi este greu să îl întrețin, roagă pe cineva să aibă grijă de fiul său.

Mă iertați, vă rog, nu am altă ieșire din situație. Ea s-a asigurat, laptele era cald, lângă copil au fost găsite hăinuțe de schimb. Când a lăsat copilul, a bătut la ușă pentru a se asigura că el va fi luat”, a declarat Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți.

Ce pedeapsă riscă mama care și-a abandonat bebelușul în scara de bloc

,,Cazul a fost sesizat de poliție cu stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind pornit un proces penal. Minorul a fost internat la SC Bălți, iar poliția, în comun cu organele competente stabilesc toate circumstanțele, dar și părinții acestuia', a declarat Eugenia Molceanov, ofițer de presă IGP pentru nordnews.md.

Dacă va fi găsită vinovată, mama copilului riscă amendă în mărime de până la 27.500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii sau închisoare de până la 2 ani.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter