Care este acum starea de sănătate a medicului erou Cătălin Denciu de la Piatra Neamț. A sărit în incendiu ca să salveze bolnavii de la terapie Intensivă

Publicat pe

Numele lui Cătălin Denciu, medicul de la Piatra Neamț, este acum pe buzele tuturor, datorită gestului eroic pe care l-a făcut pentru a-și salva semenii. Gest care i-a pus viața în pericol. Iată care este acum starea sa de sănătate!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Tragedia de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț a readus în discuție totala lipsă de pregătire a autorităților în situații limită… În urma incendiului petrecut acolo, doar 6 din cei 16 pacienți cu COVID-19 au scăpat cu viață, iar asta datorită dăruirii și spiritului de sacrificiu al medicului Ionuț Denciu, care în seara aceea era de gardă.

Chiar dacă în jurul său se dezlănțuise iadul, Ionuț Denciu a sărit literalmente în flăcări, pentru a salva bolnavii aflați la terapie intensivă. Din nefericire, medicul s-a ales cu răni grave – arsuri pe aproape jumătate din suprafața corpului, dintre care unele de gradul 4, la picioare.

A sărit în foc pentru a-și salva pacienții

În momentul producerii tragediei, Cătălin Denciu era de gardă în secția de Terapie Intensivă a spitalului. Echipat în combinezon, tocmai se pregătea să viziteze cei 16 pacienți bolnavi de coronavirus pe care îi avea în grijă.

În încercarea de a salva pacienții care și așa erau într-o stare gravă din cauza bolii, medicul nu a stat pe gânduri și a intrat fără să ezite în focul ce cuprinsese secția ATI. Cătălin Denciu a reușit să scoată pacienții din prima încăpere și, ulterior, a fost scos și el de acolo, cu hainele arzând, de către un coleg.

Medicul-erou de la Piatra Neamț a fost transportat cu ambulanţa la Iaşi, de unde a fost preluat de o aeronavă militară, care l-a adus în București, unde a primit îngrijiri peste noapte de la colegii de la Spitalul Floreasca.

Care este acum starea de sănătate a medicului erou Cătălin Denciu de la Piatra Neamț. A sărit în incendiu ca să salveze bolnavii de la terapie IntensivăCare este acum starea de sănătate a medicului erou Cătălin Denciu de la Piatra Neamț. A sărit în incendiu ca să salveze bolnavii de la terapie Intensivă

Cătălin Denciu are răni pe jumătate din trup

Dedicarea lui Cătălin Denciu a salvat 6 oameni, din păcate ceilalți zece pacienți ai secției ATI pierzându-și viața în noaptea incendiului. Nici starea medicului nu este foarte bună, rănile căpătate în urma incendiului întinzându-se pe aproape jumătatea din suprafața corpului, iar unele arsuri sunt cumplite. Ieri dimineață, medicul a fost transferat la spitalul militar din Bruxelles, cu avionul Spartan al Forţelor Aeriene Române, iar în Belgia a fost preluat de echipa spitalului Militar Queen Astrid.

Citește și: Cum a fost cerută în căsătorie Simona Gherghe și ce spune despre gelozia în relație: „Cedăm pe rând” / EXCLUSIV

Citește și: Momentul în care Cristina Joia a fost bătută într-un magazin. Camerele video au surprins scenele de groază

Citește și: Cum se simte acum Draga Olteanu Matei, internată de urgență cu hemoragie digestivă. Actrița nu mai este în comă

Citește și: Vladimir Găitan a fost înmormântat cu onoruri militare. Actorul a fost condus pe ultimul drum de familie și colegi

Cătălin Denciu s-a numărat, de asemenea,printre cadrele medicale care s-au îmbolnăvit de COVID. După ce s-a vindecat, nu și-a lăsat pacienții, ocupându-se în continuare de bolnavii de coronavirus și, mai mult, a donat plasmă. Cătălin Denciu are 48 de ani şi este din Focşani. A absolvit Facultatea de Medicină la Iaşi, printre colegii săi numărându-se și ministrul Sănătăţii. Acesta,de altfel, i-a fost alături lui Denciu şi în avionul care l-a adus de la Iaşi în Capitală.

Foto: Hepta

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter