Cât rezistă Covid-19 pe piele. Cum îl poți elimina în doar 15 secunde, cu o soluție simplă

Publicat pe

În urma unui nou studiu s-a descoperit cât rezistă COVID-19 pe piele. SARS CoV-2 rezistă de 4 ori mai mult pe piele decât virusul gripal A. Iată cum îl poți elimina în doar 15 secunde și ce soluție trebuie să folosești.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cercetătorii de la Universitatea japoneză din Kyoto au descoperit în urma unui studiu că Covid-19 rezistă de 4 ori mai mult pe piele decât virusul gripal A, după ce au luat probe de pe mai multe cadavre. SARS CoV-2 supravieţuieşte până la nouă ore pe pielea umană.

Citește și: Gripa sezonieră și COVID-19 se pot suprapune. Verdicul medicilor: șansele de supraviețuire sunt minime

„Poate cel mai important aspect al acestui studiu este faptul că evidenţiază încă o dată importanţa folosirii soluţiilor dezinfectante pe bază de alcool. Acest rezultat arată o rezistenţă mult mai mare a virusului SARS-Cov-2 în mediul extern, decât a virusului gripal A. Probabil structura acestuia are anumite particularităţi ce îi conferă rezistenţă', a declarat medicul infecţionist Anamaria Dobrotă.

Citește și: Noi simptome COVID-19. Sunt ușor de identificat dacă privești chipul unei persoane infectate

Cum elimini COVID-19 de pe piele în 15 secunde

Rezultatele acestui studiu au fost publicate în revista Clinical Inectious Disease și arată că COVID-19 are o stabilitate mult mai mare pe pielea umană decât virusul gripal A.

Atât virusul gripal A, cât și Covid-19 au fost distruse în 15 secunde cu ajurotul dezinfectanţilor de mâini, care conţin 80% alcool.

Citește și: Ce vitamine sunt eficiente pentru a ne feri de COVID-19 și de gripă, în sezonul rece

FOTO: pixabay

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă