Caz unic în lume. Tripleți născuți direct infectați cu coronavirus, deși părinții au fost testați negativ. Cum a fost posibil

Publicat pe

O familie din Mexic a avut parte de o surprinză neplăcută la nașterea tripleților pe care îi așteptau cu nerăbdare. Cei trei bebeluși s-au născut infectați cu noul coronavirus, în ciuda faptului că ambii părinți au testat negativ. 

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI

Tripleții s-au născut în Spitalul Central Ignacio Morones Prietostatul din staul San Luis Potosi, Mexic, și au fost testați pentru noul coronavirus conform procedurileor actuale, informează CNN. Toate cele trei teste s-au dovedit a fi pozitive, în ciuda faptului că părinții au avut rezultatele negative. 

Secretarul de stat, Monica Rangel, a declarat că bebelușii se simt bine și sunt atent monitorizați:

„Tripleții au o stare de sănătate stabilă și sunt monitorizați îndeaproape. Unul dintre ei urmează un tratament cu antibiotice. Sperăm să se vindece cât mai repede pentru a fi reuniți cu părinții lor'. 

Primul caz din lume

Autoritățiile și cadrele medicale au fost șocate de acest caz, care este extrem de ciudat. Specialiștii investighează mai mulți factori de contaminare, printre care și laptele matern, scrie bbc.

„Trebuie să analizăm și posibilitatea ca virusul să se fi transmis prin placentă. Momentan nu suntem siguri de nimic, avem doar câteva teorii pe care le testăm. Este important pentru cadrele medicale din întreaga lume să afle cum a fost posibiă această infectare', a mai declarat Monica Rangel.

Copiii s-au născut pe 17 iunie, prematur. La nou-născuți, virusul este rar, însă nu imposibil. Bebelușii pot fi infectați imediat după naștere dacă au contact cu cineva care are deja virusul. Totodată, ei ar fi putut să ia virusul și prin placentă.

În Mexic s-au înregistrat aproape 200.000 de cazuri de coronavirsus. Marți, au fost înregistrate cele mai multe cazuri confirate într-o singură zi: 6.288. 
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter