Ce program vor avea metroul, autobuzele și tramavaiele pe perioada stării de urgență

Publicat pe

Circulația mijloacelor de transport în comun va fi afectată de starea de urgență decretată de șeful statului, în care România va intra de luni, însă nu va fi complet oprită.

Citește și: Coronavirus în România. Câte cazuri sunt până acum. Bilanțul a crescut la 158 de persoane infectate, dintre care 39 în București

Autobuzele și tramvaiele vor avea un program special și vor circula într-un număr mai mic decât de obicei.

Societatea de Transport București (STB) lucrează la noul program și îl va anunța mâine, după publicarea decretului prezidențial. Reprezentanții instituției dau asigurări că transportul în comun va funcționa în continuare.

Citește și: Cât de eficient este gelul dezinfectant împotriva coronavirusului COVID-19! Ce trebuie să știi înainte să-l cumperi

„Circulația nu va fi oprită, nici nu avem voie sa facem asta, însă mijloacele de transport vor circula după un program restrâns, într-un număr mai mic. Noi oricum am redus deja numărul de autobuze și tramvaie de pe teren, pentru că sunt puțini călători în această perioadă, dar va fi din nou redus, de mâine’, a declarat directorul STB Andrei Creci, pentru Libertatea.

Metrorex a intensificat acțiunile de dezinfecție La rândul lor, reprezentanții Metrorex au spus că așteaptă textul decretului prezidențial și în funcție de el, va lua noi măsuri, dacă va fi necesar. Cel mai probabil, numărul de trenuri va fi redus pentru a asigura în continuare circulația, pe modelul STB, însă Metrorex nu a vrut să dea alte detalii.

România a intrat în stare de urgență începând de luni, în contextul evoluției îngrijorătoare a epidemiei de coronavirus. Starea de urgență, la fel ca și starea de asediu, este o măsură excepțională care se instituie pe o perioadă de cel mult 30 de zile în cazul unor pericole grave la adresa apărării țării și siguranței naționale, ori pentru prevenirea, limitarea și înlăturarea unor dezastre. În acest timp, pot fi limitate anumite drepturi garantate de Constituție.

Citește și: Coronavirusul, de neoprit. Stare de urgență în SUA. În Italia, numărul de cazuri a crescut într-o singură zi cu 50%

Pe de altă parte autoturismul dumneavoastră poate fi un mediu perfect pentru formarea bacteriilor și a virușilor. Fie că vă utilizați mașina pentru activități personale sau în scop de ride-sharing și taximetrie, este important de știut că interiorul mașinii trebuie să fie curățat cât mai bine cu putință, pentru a micșora riscul răspândirii temutului coronavirus.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter