Senatorul Virgil Chițac, infectat cu noul coronavirus, se află la Terapie Intensivă. Mesajul transmis de fiica politicianului

Publicat pe

Senatorul liberal Virgil Chițac, care a fost testat pozitiv cu COVID-19, se află în prezent la Terapie Intensivă, fiind ajutat să respire.

Senatorul Virgil Chițac, infectat cu noul coronavirus, se află la Terapie Intensivă. Mesajul transmis de fiica politicianuluiSenatorul Virgil Chițac, infectat cu noul coronavirus, se află la Terapie Intensivă. Mesajul transmis de fiica politicianului

Senatorul Virgil Chițac, politicianul care a refuzat să fie transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa , a fost transferat la secția de Terapie Intensivă. Starea acestuia s-a agravat. Fiica sa, Irina, a transmis un mesaj, în care a menționat că atât tatăl, cât și mama și fratele său se află în spital, fiind inefctați cu noul coronavirus.

„Sunt Irina, sunt fiica lui Vergil şi a Simonei Chiţac şi sora lui Octavian Chiţac. Toţi trei membrii familiei mele au testat pozitiv pentru COVID19 şi sunt momentan internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Pentru mulţi oameni, ei sunt nişte numere în statisticile celor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, nişte cazuri despre care citesc şi faţă de care mulţi îşi exprimă într-un fel sau altul părerea. Pentru mine ei sunt familia mea, reperele mele şi o mare parte din sufletul meu.

Citește și: Senatorul Vergil Chițac și soția lui, confirmați cu COVID-19, au fost duși fără izoletă la spital

Faptul că suferă de acest virus înseamnă că nu am efectiv voie să îi văd, să îi îmbrăţişez, să îi susţin, să fac lucruri pe care le-ar face orice om când este familia sa în pericol. Este cu atât mai greu să nu pot să fiu acolo pentru ei, având în vedere că nu mi-am mai văzut părinţii de la Crăciun şi fratele de la început de februarie. Veştile în sine sunt foarte grele.

Lumea intră pe paginile tatălui meu că să afle despre senatorul Vergil Chitac, iniţiativele pe care lucrează, Asociaţia Constanţa Altfel. Pentru mine el este tatăl meu, care îmi cânta Compact la chitară când eram mică, care m-a învăţat ce înseamnă curajul şi ce înseamnă să fii puternic, care m-a învăţat să joc 66, să îmi setez standarde înalte şi să muncesc pentru ele.

Citește și: Senatorul PNL Vergil Chițac și soția lui, pozitivi pentru coronavirus COVID-19 / Conducerea PNL și toți senatorii se izolează la domiciliu, inclusiv premierul Orban

Faptul că el este acum atât de vulnerabil şi că nu le pot oferi suport lui şi mamei mele îmi frânge inima la propriu. Zilele astea mai mulţi prieteni mi-au spus câte lucruri urâte se scriu despre el, pe pagini pe Facebook, în media sau în secţiile de comentarii. Mi s-a spus că oamenii sunt răi şi agresivi, îl critică, îl învinovăţesc. Le-am spus prietenilor mei că nu mai pot să facă faţă în aceste momente deja grele, şi la ura şi agresivitatea aruncată către tatăl meu. Dar tatăl meu a intrat ieri la Terapie Intensivă şi atunci am hotărât să scriu”, a scris fiica senatorului pe rețelele de socializare.

Fiica senatorului Chițac: „În pandemia asta, absolut toţi suntem expuşi şi vulnerabili”

Irina menționează cât de neputinciosă se simte pentru că nu își poate ajuta familia și amintește cât de vulnerabili suntem cu toții în fața acestui virus ucigaș.

„COVID19 este un virus nemaintalnit şi foarte contagios. Se răspândeşte extrem de uşor, multe persoane infectate în perioadă de incubaţie nu prezintă simptome, poate supravieţui pe suprafeţe zile întregi, se poate lua prin aer de la o distanţă considerabilă în metri. Asta ne poate speria, ne poate face să ne învinovăţim între noi. Realitatea ne arată însă, pe măsură ce se măreşte numărul de cazuri şi în România similar cu restul lumii, că a căuta ţapi ispăşitor nu are sens şi nu este în niciun fel de ajutor.

În pandemia asta, absolut toţi suntem expuşi şi vulnerabili şi asta ar putea să ne amintească de fragilitatea condiţiei noastre şi de cât de important este să ne susţinem unii pe alţii în aceste zile sumbre şi singuratice, în care ne izolăm în case, în speranţa că totul va trece. În acest context deja greu, unii dintre noi vom fi afectaţi personal de asta. Că va fi vorba de o cunoştinţă, un prieten, cineva din familie, se poate întâmplă fiecăruia dintre noi. Şi sper că măcar o parte dintre voi veţi cîţi acest mesaj şi veţi înţelege că în spatele acestui caz pe care lumea îl comentează, suntem o familie foarte afectată fizic şi emoţional, care avem nevoie de tot suportul şi ajutorul pe care îl putem primi.

Tatăl meu este un om bolnav în spital, care se îngrijorează pentru soţia şi fiul sau care sunt şi ei internaţi în spital, care şi-a petrecut ultimele trei zile ajutat să respire şi care a fost mutat ieri la Terapie Intensiva. În aceste momente tatăl meu are nevoie de suport, de rugăciune şi de dovezi de umanitate din partea tuturor. Înainte de toate, parlamentari, asistenţe, avocaţi, şoferi, suntem toţi toţi, mame, fiice, fii, fraţi, surori, prieteni şi OAMENI. Mama, tata, Octav, vă iubesc mult şi mă rog să vă strâng în braţe cât mai curând, a mai menționat ea.

Sursa foto: Facebook

Citește și:Raed Arafat se izolează la domiciliu.Măsura e valabilă pentru toți membrii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter