Ce recomandă medicul Virgil Musta pacienților care prezintă simptome ușoare de COVID-19

Publicat pe . Actualizat Luni, 27 iunie 2022, 16:16

Medicul Virgil Musta a postat pe pagina sa de Facebook o serie de recomandări pentru pacienții care prezintă simptome ușoare de COVID-19, așa încât să nu se aglomereze inutil spitalele.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Spitalele sunt supraaglomerate și medicii abia fac față solicitărilor și acest lucru se întâmplă pentru că, odată depistați pozitivi la COVID-19, mulți oameni dau fuga la spital, chiar dacă nu prezintă simptome ale bolii.

Dr. Virgil Musta a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care le-a spus urmăritorilor că este bine ca atunci când prezintă chiar și un simptom al virusului să contacteze imediat medicul de familie și să se izoleze, acolo unde vor sta mai multe zile pentru a vedea dacă situația se agravează sau nu.

În cazul în care are COVID-19 și simptomele sunt mai multe decât evidente e foarte bine să fie tot timpul în contact cu medicul de familie și să respecte toate recomandările acestuia pentru a nu ajunge în situația în care să ajungă la spital, deoarece situația este îngrijorătoare în unitățile medicale.

'La apariţia oricărui simptom care ar putea sugera că sunteţi răcit, izolaţi-vă la domiciliu, urmăriţi evoluţia şi discutaţi permanent cu medicul de familie, care vă va îndruma. Este foarte important ca eventuala infecţie SARS CoV 2 să fie descoperită cât se poate de timpuriu; Dacă sunteţi depistat pozitiv, ţineţi legătura în continuare cu medicul de familie, el poate fi cel mai bun sfătuitor al dumneavoastră în această perioadă.', a spus Virgil Musta pe Facebook.

Citește și:

Ce este OROSTIM HV, suplimentul alimentar lansat de Institutul Cantacuzino pentru a ne ajuta în lupta cu COVID-19 și alte infecții

Ce este pașaportul COVID de care vom avea nevoie pentru a călători cu avionul

Cât de sigur este vaccinul anti-COVID care urmează să ajungă în România. Raed Arafat: „Va avea efecte secundare, dar…”

Când trebuie să meargă la spital cei depistați cu COVID-19

Medicul Virgil Musta a ținut să precizeze că doar în cazul în care situația se înrăutățește trebuie ca pacienți să se prezinte la spital imediat și să nu aștepte ca boala să evolueze și mai mult. În cazul problemelor de respirație trebuie să meargă cât mai repede la unitățile medicale, acolo unde vor fi internați la secția de ATI pentru a putea să primească oxigen.

„Următoarele semne trebuie să vă facă să solicitaţi imediat evaluare în spital, pentru că pot anunţa o evoluţie posibil severă a boli: febră mare, care persistă mai mult de 3-4 zile sau reapare după o perioadă de afebrilitate; tuse seacă iritativă intensă, însoţită de dureri toracice; dureri musculare intense, dureri de cap intense, oboseală marcantă; senzaţia de lipsă de aer.

Dacă starea dumneavoastră se înrăutăţeşte, nu staţi acasă până nu mai puteţi respira sau până aveţi dificultate mare în respiraţie, pentru că de cele mai multe ori este prea târziu să mai putem face ceva. Dacă aveti factori de risc (boli cronice), fiţi şi mai prudenţi!', a mai scris Virgil Musta.

Vezi şi cum se poate schimba medicul de familie – procedura și actele necesare!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton