Turiștii au găsit metoda pentru a fenta legea! Certificate false care atestă un test negativ de Covid-19, vândute la vama Promachonas, la preț mai mic decât testul real

Publicat pe

Certificate false care atestă un test 'negativ' de Covid-19 au fost vândute cu 30-40 de euro la Promachonas, vama dintre Bulgaria și Grecia, înainte să intre în vigoare la miezul nopţii de marţi spre miercuri.

Documente false care certifică un test negativ cu Covid-19 erau vândute marţi la punctul de trecerea frontierei din Bulgaria în Grecia, Promachonas, cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a unei măsuri care prevede obligativitatea acestor documente, la miezul nopţii de marţi spre miercuri, dezvăluie presa greacă.

Postul de televiziune Meha TV dezvăluie într-un reportaj că inspecţii în zona de frontieră au scos la lumină 'noi afaceri' constând în vânzarea unor certificate false turiştilor care vor să treacă frontiera în Grecia, transmite News.ro.

Potrivit postului, unii turişti ar fi cumpărat certificate false şi le-ar fi prezentat autorităţilor elene, pentru a evita testarea la Promachonas, o plasare în izolare pe o perioadă de 24-36 de ore sau o plasare în carantină pe o perioadă de 14 zile, într-un hotel special, în cazul în care testul se dovedeşte pozitiv.

Aceste certificate false atestă că deţinătorul a fost testat 'negativ' cu Covid-19.

Un certificat fals costă între 30 şi 40 de euro.

Potrivit televiziunii, persoane care deţin astfel de certificate – ce nu au fost emise de către laboratoare acreditate – schimbă numele şi alte date esenţiale şi le vând celor care vor să intre în Grecia.

Autorităţile elene sunt la curent cu aceste certificate false şi intenţionează să efectueze teste aleatorii turiştilor, la frontieră.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter