Chiriașii NU pot fi evacuați pe perioada stării de urgență, indiferent dacă au sau nu contract de închiriere înregistrat sau dacă nu mai pot plăti chiria!

Publicat pe

Pe perioada stării de urgență, chiriașii nu pot fi dați afară de proprietar cu niciun motiv, nici măcar în situația în care nu își mai pot plăti chiria. Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești a anunțat că nu se fac evacuări și alte tipuri de executări silite directe pe perioada stării de urgență.

Chiriașii NU pot fi evacuați pe perioada stării de urgență, indiferent dacă au sau nu contract de închiriere înregistrat sau dacă nu mai pot plăti chiria!Chiriașii NU pot fi evacuați pe perioada stării de urgență, indiferent dacă au sau nu contract de închiriere înregistrat sau dacă nu mai pot plăti chiria!

În România există două categorii de chiriași: cei care au încheiat un contract de închiriere și cei care nu au așa ceva.

Într-o situație normală, chiriașii care au contract de închiriere, conform clauzelor din contract, pot fi înștiințați de proprietar să părăsească locuința cu respectarea unui preaviz de 15-60 de zile (în funcție de intervalul la care se plătește chiria).

Însă dacă între proprietar și chiriaș nu există o înțelegere scrisă, lucrurile devin mai complicate pentru proprietar. Nu va putea scăpa de chiriaș decât în baza unei hotărâri judecătorești. De ce? Pentru că odată intrat în locuință, există o prezumție că acel chiriaș are dreptul să stea acolo, drept care nu-i poate fi anulat decât în instanță, precizează avocații, potrivit avocatnet.ro.

Oricum, în perioada stării de urgență de acum, evacuarea chiriașului nu poate fi luată în calcul în nicio variantă.

Citește și:

O asistentă medicală din Cluj a fost dată afară de proprietar, de teama coronavirusului! Reacția managerului spitalului: „Am făcut demersuri să îi venim în ajutor”

Mărturia unui medic rezident, care a fost dat afară din apartamentul în care locuia cu chirie: „Este inuman ce se întâmplă. E foarte dificil să găsești un loc în perioada asta”

foto: Click!

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter