Cum faci diferența între alergiile de primăvară și COVID-19

Publicat pe

Primăvara și-a intrat în drepturi. Natura se trezește la viață după sezonul cu temperaturi scăzute. Însă, odată cu apariția primăverii, apare și așa-numita „alergie de primăvară'. Aceste alergii se suprapun cu pandemia de coronavirus, ceea ce complică situația pentru cei care suferă de alergii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Primăvara a sosit cu adevărat. Pare că soarele a învins, în cele din urmă, temperatirile scăzute și ne putem bucura de vremea frumoasă. Însă, odată cu primăvara, apar și alergiile. Cei care suferă de „alergie de primăvară' sunt alergici de polen şi alţi alergeni specifici debutului primăverii.

Simptomele cu care se confruntă persoanele alergice sunt lăcrimare, strănut, tuse, ochi roşii. În momentul de față, situația este și mai dificilă pentru cei alergici pentru că fenomenul se suprapune cu pandemia de coronavirus. Alergia de primăvară și COVID-19 împărtăşesc unele simptome, cum ar fi tusea, nasul înfundat, secreţiile nazale abundente sau durerile ori mâncărimile în gât.

Citește și: Cinci trucuri ca să slăbești rapid și sănătos.Ce trebuie să faci dimineața

Citește și: Alimente bogate în vitamina D, care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva COVID-19

Citește și: Ce trebuie să știe pacienții cu boli cardiace despre vaccinul anti-COVID

Citește și: Studiu: COVID-19 se transmite mai ușor prin vorbire decât prin tuse

Alergia de primăvară se poate confunda cu COVID-19

Persoanele care suferă de astm sau de alergii sunt mai predispuse la apriția complicațiilor în cazul unei eventuale infectări cu coronavirus, potrivit cercetărorilor. Este foarte important să se facă distincția dintre alergia de primăvară şi COVID-19.

Da, poate fi destul de uşor de confundat alergia de primăvară cu o infecţie virală, aşa cum este cea cu noul coronavirus, însă există anumite semne care pot face diferenţa', afirmă Sally Bailey, medic alergolog, potrivit csid.ro.

În cazul unei infecții virale, picăturile de salivă eliminate prin tuse sau strănut pot infecta alte persoane. În schimb, alergia nu este o afecțiune contagioasă, așa că nu există ristul infectării unei alte perosoane.

Cum deosebești alergia de primăvară de COVID-19

Alergiile apar din cauza unei reacții exagerate a sistemului imun pentru că acesta nu recunoaște anumiți „dușmani', cum este polenul. Din acest motiv, corpul nostru încearcă să lupte cu alergenul prin eliberarea de histamină. Din cauza aceasta, apar simptome precum: mâncărime la nivelul ochilor şi nasului, lăcrimare abundentă, strănut, rinoree (secreţii nazale), nas înfundat, în cazurile severe, astm, tuse persistentă, respiraţie şuierătoare (wheezing) şi senzaţie de sufocare.

Pe de altă parte, infecţia cu coronavirus se manifestă prin dureri musculare, febră, dureri în gât şi rareori nas înfundat.

Totuși, este destul de dificil de a diferenția alergiile de primăfară de COVID-19. „Încă suntem în sezonul răcelilor, aşa că este destul de greu de diferenţiat toate aceste afecţiuni, mai ales că febra şi tusea pot apărea în ambele situaţii', adaugă medicul.

Singura metodă de a afla dacă suferiți sau nu de COVID-19 constă în efectuarea testului RT/PCR sau a testului rapid antigen. Totuși, un test antigen pozitiv trebuie confirmat prin test RT/PCR, iar rezultatul negativ poate fi de multe ori fals-negativ

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter