Cum poți sesiza Poliția Animalelor, atunci când ești martorul unor cazuri de cruzime la adresa animalelor

Publicat pe

Poliția Animalelor este operaţională şi va aplica ferm legea față de cei care maltratează sau omoară animale cu cruzime. Pentru prima dată în istoria legislativă a României, cruzimea asupra animalelor va fi pedepsită cu închisoarea. Cum poți sesiza Poliția Animalelor dacă ești martorul unor cazuri de cruzime la adresa animalelor.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Antonel Tănase, secretar general al Guvernului și președinte al PNL Sector 3, a anunţat că Poliţia Animalelor va sancţioana dur persoanele care vor săvârşi acte de cruzime asupra animalelor.

”După cum probabil ați aflat, Poliția Animalelor a luat ființă și este operațională. Încă se află la început de drum, dar este pentru prima dată în istoria legislativă a României când cruzimea asupra animalelor va fi pedepsită cu închisoarea. Legea obligă MAI și DSV să aplice prevederile în colaborare cu instituțiile de specialitate, iar Poliția Animalelor va aplica ferm legea față de cei care abuzează, maltratează sau omoară animale cu cruzime.

Astăzi vreau să vorbim despre modalitățile prin care cetățenii pot sesiza Poliția Animalelor.

Citește și: Simptomele care anunță o formă gravă de COVID-19

Citește și: Florin Călinescu a avut COVID-19! Cum se simte acum: „Încă mai…’

Citește și: Ce recomandă medicul Virgil Musta pacienților care prezintă simptome ușoare de COVID-19

Sunați la 112, dacă este o urgență!

Dacă animalul este într-o situație de urgență, în care este imediat necesară înștiințarea Poliției, apelarea se face la 112, aplicabil pentru toate urgențele de la nivel național. Dacă vorbim despre o situație cu animale aflate în dificultate, dar care nu este o urgență, oamenii pot depune sesizări direct la sediile Poliției, prin e-mail sau contactare directă a polițiștilor din teren.

Rolul Poliției Animalelor nu este doar să scoată în afara societății persoanele care comit fapte ilegale, ci să ofere protecție animalului cu probleme. Ordinul de plasare este noutatea adusă de legislația nou adoptată, instrument mult așteptat atât de societatea civilă, cât și de Poliție.

Mai precis, polițistul care constată că un animal se află în pericol, poate legal să îl extragă din situația, locul și starea respective și să îl încredințeze unui serviciu specializat constituit la nivelul consiliilor județene, unde poate primi îngrijire.

Poliția Animalelor este condusă de domnul comisar-șef Daniel Radu, un mare iubitor de animale și profesionist fără cusur.

Sunt pedepsiți și cei care nu sterilizează animalele

Poliția Animalelor se va ocupa cu depistarea și sancționarea persoanelor care săvârșesc cruzimi asupra animalelor, prevenirea și sancționarea exemplară a celor care nu sterilizează și abandonează animale; sancționarea autorităților, consilii județene și municipale, care nu au înființate adăposturi; sancționarea dură a traficanților de animale și a braconierilor; înființarea registrului unic de evidență a celor care au comis cruzimi asupra animalelor.

Sperăm că aceste vești sunt bune pentru cei care iubesc animalele și au așteptat această lege care ne protejează mai bine prietenii”, a scris Antonel Tănase pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Animale marsupiale. Care sunt și ce caracteristici au!

Vezi şi animale care trăiesc la Polul Nord – curiozități și caracteristici, precum şi animale care trăiesc la Polul Sud!

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter