Cum va arăta o călătorie cu avionul, în plină pandemie de coronavirus: screening, acoperirea feţei şi igienizare, printre măsuri. Ce alte reguli mai propun companiile aeriene

Publicat pe

Multe schimbări au survenit deja pe fondul pandemiei de coronavirus și, cel mai probabil, lista rămâne deschisă. Totul va căpăta noi nuanțe, însă vom fi nevoiți să ne adaptăm schimbărilor. Incertitudinea planează și asupra călătoriilor cu avionul, despre care nu știm exact cum vor arăta de acum încolo. Iată ce s-a aflat până acum!

Este cert că restricțiile se vor menține mult timp de acum încolo. Vom fi nevoiți să purtăm în continuare măști: nu doar pasagerii, ci și membrii echipajului.

Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA) din care fac parte nu mai puțin de 270 companii aeriene susține totuși că șansele cuiva să se infecteze avion sunt destul de mici, motiv pentru care nu se dorește renunțarea la scaunul din mijloc.

Citește și: Specialiștii avertizează: Prețul biletelor de avion ar putea crește cu până la 50%, pe fondul crizei provocată de coronavirus

„Mediul din cabina aeronavelor face dificilă, în mod natural, transmiterea virusurilor. Astfel se explică numărul redus de cazuri de infectare la bord. Scopul nostru imediat este de a creşte suplimentar siguranţa în aeronave, astfel încât pasagerii şi echipajele să revină cu încredere la călătoria cu avionul.

Screeningul, acoperirea feţei şi măştile de protecţie sunt măsuri pe care le recomandăm. Însă păstrarea scaunul din mijloc neocupat, nu este o soluţie' , a spus Alexandre de Juniac, CEO al IATA.

Citește și: Cum va arăta turismul vara aceasta în Europa! Deciziile luate de Grecia și Bulgaria, cele mai populare destinații estivale pentru români.Se vorbește despre pașapoarte de sănătate

IATA susține că prețurile biletelor de avion ar crește în cazul în care s-ar vinde mai puține locuri, respectiv dacă ar rămâne neocupat scunul din mijloc. În comparație cu anul trecut, tarifele ar trebui majorate destul de mult, cu până la 54%, în funcţie de zonă, în ideea de a atinge limita de profitabilitate, potrivit cancan.ro.

Reguli temporare la bord în pandemie

Asociaţia subliniază că riscul de infectare la bordul aeronavelor este redus, inclusiv în condițiile în care nu s-ar lua măsuri speciale. Totuși, companiile aeriene propun câteva reguli temporare, în contextul coronavirusului.

Citește și: Când se deschide sezonul de vară în Grecia. Anunțul oficialilor:”Experiența turistică va fi doar ușor diferită față de anii anteriori”

Pe lângă măști de protecție, se propune a se lua temperatura atât pasagerilor, precum și echipajului şi angajaţilor aeroporturilor. De asemenea, se vorbește despre implementarea unor proceduri de îmbarcare/ debarcare menite să reducă contactul cu alţi pasageri sau cu echipajul.

Companiile mai propun ca, în timpul zborului, să se limiteze deplasările în aeronavă. În egală măsură, pentru reducerea deplasarii echipajului şi a interacţiunii cu pasagerii, se propun și proceduri simplificate de catering.

În ceea ce privește aeronavele, acestea ar urma să fie dezinfectate și igienizate cât mai des.

Sursa foto: pexels.com, pixabay.com

Citește și: Reguli ciudate în vremea coronavirusului. Jurnaliștii BBC dezvăluie ce semnifică „servicii esențiale” în cinci state din lume:”Singurul magazin care a rămas deschis era unul care vindea ciocolată”

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter