De ce nu se infectează cu COVID-19 toți membrii unei familii, dacă unul este bolnav. Explicația medicilor

Publicat pe

Nu puține sunt cazurile în care un membru al unei familii a fost testat pozitiv pentru COVID-19, iar ceilalți negativ, deși locuiesc în aceeași casă. Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, confirmă astfel de situaţii şi explică de ce este posibil acest lucru.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Potrivit medicului Beatrice Mahler, principalul motiv este sistemul imunitar foarte rezistent, dar există şi persoane care neutralizează virusul imediat ce a intrat în corp.

„Sunt două situaţii care pot fi luate în discuţie. Prima este cea în care imunitatea celorlalţi membri ai familiei este foarte bună şi să reuşească să distrugă coronavirusul în momentul în care acesta intra în corp.

Sunt studii efectuate în acest moment care precizează că la anumite persoane, macrofagele (o subcategorie a globulelor sângelui, cu rol important în sistemul imunitar – n.r.) au capacitatea de a capta virusul SARS-CoV-2 care ajunge în plămâni şi să-l neutralizeze. 

Însă nu ştim care este tipul de persoane şi ce structură genetică au acestea care permite acest tip de răspuns extrem de eficient”, a explicat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, potrivit ziare.com.

„Reacţia la virus ţine de ADN-ul fiecăruia dintre noi”

De asemenea, medicul a atras atenţia că virusul SARS-CoV-2 se poate lua oricum şi de oriunde, de aceea trebuie să fim foarte atenţi, să purtăm mască şi să păstrăm distanţa faţă de alte persoane.

Sunt însă persoane mult mai norocoase, care stau în casă cu bolnavi COVID, însă nu se contaminează„, a subliniat medicul, spunând că reacţia la virus ţine de ADN-ul fiecăruia dintre noi.

Citește și:

O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 se răspândeşte în Marea Britanie. Sunt deja peste 1.000 de cazuri de infectare

Cum se simte primul medic român vaccinat împotriva COVID-19: „O neobișnuită stare de euforie…”

Care sunt efectele adverse ale vaccinului anti-Covid, produs de Pfizer și BioNTech, care va ajunge și în România

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter